Nagyatádon 5 ezer háztartásban indul a népszámlálás szombaton

Október elsején kezdődik a kötelező népszámlálás: a kérdőíveket október 16-áig interneten lehet kitölteni, majd számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyekből nem érkezett be online kérdőív.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) minden magyarországi lakcímre postai úton felkérőlevelet küld a napokban. A levélben a népszámlálásról szóló hasznos információk mellett egy egyedi belépési kód is található, ennek segítségével tudja minden háztartás önállóan, interneten kitölteni a kérdőívet a népszámlálás honlapján.

Az Atádhír megkeresésére a KSH úgy válaszolt: Nagyatádon 34 számlálóbiztos fog dolgozni azon, hogy november 20-ig a csaknem 5 ezer háztartás mindegyikében elkészüljenek a kérdőívek. November 21. és 28. között már csak a jegyzőnél tehetnek eleget a kötelezettségüknek azok, akik sem online, sem a számlálóbiztosok segítségével sem töltötték ki az íveket.

A népszámlálás első eredményeinek közzététele 2023 tavaszán várható, majd a részletes eredményekről 2023 őszén számol be a hivatal.

Az adatszolgáltatás társadalmi érdek, közös ügy, hiszen a népszámlálásból kinyert adatok a mindennapokat, mindenki jövőjét befolyásoló szociális és gazdasági döntések, helyi fejlesztések alapjául szolgálnak – mondta sajtótájékoztatóján Dr. Vukovich Gabriella, a KSH elnöke.

(Fotó: Röhrig Dániel)

Megosztás