Nagyatádon is akadozik az üzemanyag-ellátás

Az egyik kúton átmeneti készlethiány van; a másikon csak 10 litert lehet tankolni; egyedül a MOL-nál lehet 50 liter üzemanyagot vásárolni hatósági áron a városban.

A hatósági üzemanyagár bevezetése óta lényegében leállt az import, hisz a külföldi cégeknek nem éri meg behozni az üzemanyagot az országba. Az ellátási problémákat tetézi, hogy a Dunai Finomítóban lényegében nyár óta karbantartásokat végeznek, és jelenleg 55 százalékon üzemel. Továbbá a kimagasló kereslet miatt sem jut mindenhova üzemanyag, pedig a normális – tehát a nem ársapkás – időszakhoz képest a MOL 15-20 százalékkal több üzemanyagot szállít a szerződéses partnereinek.

Az ellátás akadozása elsősorban a kisebb benzinkutaknak jelent problémát, ám az RTL Híradója arról számolt be, hogy az üzemanyaghiány a MOL töltőállomásainak ötödét is érinti.

Nagyatádon a MOL-kúton jelenleg 50 litert lehet tankolni hatósági áron, és azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nincsenek ellátási problémák.

Nem úgy, mint a Tele-Tanknál, ahol az átmeneti készlethiány felirattal találkoztunk az egyes kútoszlopokon.

Az OMV-nél hatósági áron jelenleg 10 litert lehet tankolni, afelett piaci árat kell fizetni.

Lábodon az Autras Kft. töltőállomásán az ársapkás üzemanyagokból egyaránt 20 litert lehet tankolni.

A helyzet napról napra változik, ezért a kormány is kénytelen volt reagálni. Az Agrárminisztérium közölte az ATV-vel: január 1-től a hatósági árat csak akkor tudják fenntartani, ha Oroszországból zavartalan a kőolajszállítás, illetve, ha a Dunai Finomító folyamatosan működik.

(Fotó: Röhrig Dániel)

Megosztás