Nagyatádon is gyűjtik az élelmiszert

Nagyatádon több helyen is lehetőség lesz az adventi időszakban, karácsony előtt adományokkal segíteni a rászorulókat.

Nagyatádon Németh Csaba alpolgármester és Pallai Lászlóné képviselő hirdetett karácsonyi gyűjtést. Nagyatád lakóit, munkavállalóit, kereskedelmi egységeit és civil szervezeteit kérik arra, hogy a megnövekedett energiaárak, az égbe szökő élelmiszerárak, a romló gazdasági helyzet miatt adományukkal segítsék a krízishelyzetbe sodródott családokat.

Adományként elsősorban gyerekruhákat, játékokat, nem romlandó édességet, tartós élelmiszert, fertőtlenítő- és tisztálkodószereket, ágyneműt, meleg takarót és felsőruházatot várnak. 

Ezenkívül nem és életkor megjelölésével a gyerekek részére úgynevezett szeretetcsomagot is elfogadnak.

Az adományokat a Hunyadi utca 8. szám alatt lévő helyiségben lehet leadni

  • 2022. november 23-án 13:00 – 17:00
  • 2022. november 27-án 14:00 – 17:00
  • 2022. november 29-én 13:00 – 17:00

óra között, illetve a város több pontján tehergépkocsival is átveszik november 24-én 14 órától kezdve, először a Jókai utcában, majd az Árpád utcai óvódánál, végül fél 4-től Torma üzletháznál.

Az összegyűlt felajánlásokat december 8-án 14 és 17 óra között vehetik át a rászorulók a Hunyadi utcában.

Ezenkívül az ország 334 áruházában, köztük Nagyatádon is gyűjtést szervez péntektől vasárnapig a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. Az írják, hogy nagy a tét, ugyanis a közös segítségnyújtás nélkül rászoruló emberek és családok tízezrei maradhatnak élelem nélkül idén karácsonykor.

Az adományokat az egyesület zöld mellényes önkénteseinél lehet leadni a hétvégén. Az önkéntesek a felajánlásokat pénteken 15:00-20:00 óráig, szombaton 8:00-19:00 óráig, vasárnap pedig 8:00-18:00 óráig fogadják.

A vásárlók az adományaikkal közvetlenül a környezetükben élő nehézsorsú embereket segíthetik. Az összegyűjtött élelmiszereket az Élelmiszerbank az egyes áruházak környéken működő karitatív szervezetek közreműködésével juttatja el a nélkülözőkhöz az ünnepeket megelőző időszakban, illetve a leghidegebb januári hetekben. A rászorulók számára a konzervek, a rizs, a keksz, a csokoládé, a bébiétel, a tészta, a tartós tej és az édességek jelentik a legnagyobb segítséget, illetve bármilyen hűtést nem igénylő élelmiszer.

A közlemény kitér arra is, hogy a TESCO az áruházaiban adományozott termékek értékének 20 százalékával megegyező összeggel segíti az Élelmiszerbank egész éves élelmiszermentő munkáját.

Tavaly az Élelmiszerbank országosan 70 ezer rászorulónak juttatta el azt a 348 ezer kilogramm élelmiszert, amit az akcióban résztvevő mintegy 100 ezer ember gyűjtött össze.

Ezzel párhuzamosan az Ökumenikus Segélyszervezet adventi Ételt.Otthon.Esélyt elnevezésű kampánya is elindult. A TESCO pénztárainál a kampány ideje alatt, november 14. és december 24. között az áruházlánc vásárlói a hagyományos és önkiszolgáló kasszáknál található 250 forintos adománykuponok vásárlásával tudják támogatni a szervezet munkáját. Az adománykuponokból tavaly 85 millió forint folyt be a hozzájuk, amiből egész éven át ételt, otthont és esélyt tudott nyújtani a hátrányos helyzetű családoknak és gyermekeknek.

depositphotos.com
depositphotos.com

 

Megosztás