Nagyatádon járt az Apple Maps autó

Tegnap járta be városunk utcáit a világ köztereit feltérképező Apple Maps autó. Több mint 100 kamerás jármű rója az utakat jelenleg is szerte Magyarországon.

 

A Google 2007-ben indította el a Google Street View nevű alkalmazását. Ekkortól kezdve már nem csak műholdas térképeken lehetett megnézni a világ utcáit, hanem a „kameraoszlopokkal” felszerelt, az egész világot beutazó Google autóknak köszönhetően interaktív módon az utcaképeket is meg lehetett nézni. A Google Street View azóta már a világ számos országában leképezte az utakat, sőt még gyalogos ösvényeket és tengeri utakat is.

Most a Google vetélytársa, az Apple is igyekszik felzárkózni a térképpiacon, és 2019 óta az Apple Maps alkalmazásban már elérhető a „Look around” azaz „Körbenézés” opció, ami lényegében a Street View megfelelője. Hazánkban ez az opció a felvételek hiányában még nem igazán elérhető, értelemszerűen nagy még a lemaradása a Google-lel szemben, de az adatbázisát folyamatosan bővítik. Most például Magyarországra is ellátogattak az Apple Maps autók: jelenleg 105 darab járja a hazai utakat, tegnap pedig Nagyatádon is megfordult az egyik ilyen kamerás jármű.

Városunkban 14:30 körül gurult végig a Kossuth utcán. Értesüléseink szerint a dél-dunántúli régióban már végeztek Baranya megyével, most Somogy és Tolna van soron.

 A célállomások itt érhetők el.

 

Megosztás