Elhalasztják a Nagyatád 50 ünnepi rendezvényeit

Az 50 gesztenyefát ugyan elültették, ám átadásuk az 50. évforduló emlékkövével együtt később lesz. A Nagyatád várossá nyilvánításának fél évszázados alkalmából tartandó ünnepségsorozat többi programját is átütemezték.

A város idős fasorainak nagy része – a Széchenyi parkban és a Dózsa György utcában – fehér virágú vadgesztenye. Ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy az 50. évfordulón az 1971. óta eltelt minden egyes év emlékére egy-egy ilyen csemetét ültet. Valamennyi fának, úgymond, van gazdája: a megvásárlásával (21 ezer forint) támogatták az új fasor létesítését civil szervezetek, egyházak, magánszemélyek, vállalkozók és intézmények. A fasor elején elhelyezik majd az 50. évforduló emlékkövét a faültetők és támogatók nevével, továbbá az emlékkő felállítását támogató további két tucat szervezet nevével.

Ültetik a vadgesztenye-csemetéket Nagyatádon
Ültetik a vadgesztenye-csemetéket Nagyatádon

Minderre most került volna sor a támogatókkal közösen, ünnepélyes keretek között, de a járványhelyzet miatt ezt el kellett halasztanunk. A tervek szerint június 11-én lesz – mondta Ormai István polgármester. – A csemetéket viszont el kellett ültetnünk, ezt a hét elején elvégezték a városgondnokság munkatársai. Városunk új vadgesztenye fasora a sportcsarnok mellől indul, a Szent István parkon át a székelykapuig húzódik. Bízunk benne, hogy az új sétány derűt és enyhet ad majd az utódainknak is.

A tervezett ünnepségsorozat többi rendezvényét is kénytelen elhalasztani a város. A tervek szerint a Nagyatád 50 fotókiállítást a nyár elején megtartják. A két kiemelkedő eseményt viszont majd csak ősszel. Az egyik a városi könyvtár névadó ünnepsége – Bertók László Kossuth-díjas költőről nevezik el –, a másik pedig a városnapi ünnepség.

 

Megosztás