Nagyatádon nem nőttek a kórházi várólisták

Országosan tovább nőtt az előjegyzett betegek száma, a Nagyatádi Kórházban azonban nem lett több a műtétekre várakozók száma: ahogy év elején, most is átlagosan egy hónapot kell várni a beavatkozásokra.

Egyebek között ez is kiderül a Nagyatádi VTV ma esti műsorából. Dr. Pósa István, a kórház főigazgatója elmondta: náluk a leggyakoribb operációkat végzik, a szűkebb keresztmetszetet a közreműködő orvosok esetleges akadályoztatása és az aneszteziológusok jelentik. A kórház vezetője hangsúlyozta: a COVID-fertőzöttek gyógyítására elkülönített 75 ágy nem akadályozza a folyamatos betegellátást.

Papp-Bertók Erzsébet, a kórház közegészségügyi járványügyi felügyelője arra hívta fel a figyelmet: nagyon sok embert lát a boltokban, a tömegközlekedési eszközökön és a rendezvényeken megfelelően viselt maszk nélkül valamint a távolságtartást figyelmen kívül hagyva.

Dr. Erdő Gabriella háziorvos a növekvő influenzás esetekre, és az előzetes, telefonos bejelentkezésre hívta fel a nézők figyelmét, mert mindenekelőtt az ő érdekük, hogy ne tartózkodjanak egyszerre sokan a várókban.

Megosztás