Nagyatádon nem rendel el kötelező oltást a polgármester

Nem szeretne egyetlen családot sem egzisztenciálisan lehetetlen helyzetbe hozni, és az önkormányzati feladatellátást sem veszélyeztetni – mondta az Atádhírnek Ormai István.

Az önkormányzat felmérte az általa fenntartott intézményekben és a városházán a járvánnyal kapcsolatos helyzetet, a polgármester ezután hozta meg a döntését. Mint kiderült, a 284 alkalmazott 77 százaléka rendelkezik koronavírus elleni védőoltással.

Az az álláspontom, hogy az oltás mindenkinek a személyes ügye – indokolta döntését Ormai István. – Ebbe nem kívánok beleavatkozni, és nem szeretnék egyetlen családot sem egzisztenciálisan lehetetlen helyzetbe hozni. Egy ilyen lépés egyébként az intézményeink működését is ellehetetleníthetné.

Ismert, hogy az érvényben lévő előírás szerint fizetés nélküli szabadságra kellene küldeni azt, aki nem hajlandó magát beoltatni, ha a munkáltató úgy dönt, kötelezővé teszi a vakcina felvételét. Nagyatád polgármestere szerint ez az egyén és a családok életébe való közvetlen beavatkozás lenne. Ormai István hozzátette: úgy látja, Magyarországon a mostani járványhelyzetben amúgy sem ez lenne a megoldás.

Megosztás