Nagyatádon és Lábodon is karanténba került egy-egy osztály

Hétfőtől elrendelte a főigazgató a két nagyatádi, a háromfai és a taranyi iskolában a maszkhasználatot és a kézfertőtlenítést. Járványügyi megfigyelés alá került egy osztály a Bárdosban, egy pedig a lábodi iskolában.

Napról napra változik a helyzet: nemrég még azt írtuk, nincs osztályszintű lezárás Nagyatádon, percekkel ezelőtt viszont arról kaptunk hírt, hogy a Bárdos iskola egyik osztályát karanténba kellett helyezni. Egy diákról ugyanis kiderült, hogy koronavírusos.

Hétfőtől elrendelem a maszkviselést és a kézfertőtlenítő használatát a négy iskolánkban – mondta Iváncsics Gyula főigazgató. – Ez mindenkire nézve kötelező lesz, aki belép az intézményekbe. A tanórán nem lesz kötelező a maszk, de használható. Az emelkedő országos és helyi fertőzöttség miatt, a megelőzés érdekében döntöttem így.

Időközben az is kiderült, hogy a lábodi általános iskola másodikos osztálya is járványügyi megfigyelés alá került keddtől. Ott szintén egy diák pozitív tesztje miatt kellett elrendelni a digitális munkarendet, amely jövő hét csütörtökig tart.

Beléptetés a Bárdos iskolába 2020. 10. 01.
Beléptetés a Bárdos iskolába 2020. 10. 01.

 

Megosztás