Nagyatádról jelentkezik az Országjáró

A város értékeit, különlegességeit mutatja be a Kossuth Rádió műsora. Az 5 órás műsorfolyamban helyi művészek civilek, érdekes emberek is megszólalnak majd, akik közösségformáló erejükkel gazdagítják a közösségüket.

Az állami rádió műsora március 18-án, szombaton délelőtt és délután jelentkezik Nagyatádról. A műsor három éve járja az országot, hétről hétre bemutatja egy-egy vidék jellegzetességeit.

45-50 embert tervezünk megszólaltatni, az 50 éves város, a gyógyfürdő, a művészeti galéria, a hosszútávú triatlon verseny, a széchenyi tér felújítása, a laktanya újrahasznosítása, a hadipark biztosan szóba kerül, történelmi időutazást is teszünk az utcákon, megismerhetjük a retro csoportot, több néptánc egyesületet, a környékről a vidraparkot, a Vilma házát és a lábodi tájházat – sorolta a várható témákat Domokos István felelős szerkesztő.

A műsor egyik visszatérő eleme az Országjáró kincsesláda, ebbe az adott település belehelyezi az általa választott, többnyire a legfőbb értékére utaló tárgyat; Nagyatád az „Örökségünk, a 100 éves nagyatádi gyógyfürdő” aranymetszésű fotóját fogja ajándékként továbbítani. Másik visszatérő elemként pedig egy szalagot köt az Országjáró vándorbotjára, jelesül ezzel a jelmondattal: „Nagyatád a megújulás városa”.

A Kossuth Rádió műsorának a stábja szombaton délelőtt 10 órától, délután pedig fél 2-től jelentkezik élőben a kultúrház mellől, a szabadtéri stúdiót a Nagy Imre téren rendezik be.

Megosztás