Kimentették a sofőrt az összetört autóból

Marcali mellett volt a karambol; daruval emeltek ki egy lovat az emésztőgödörből Kaposváron; egy háztetőt bontott meg a szél Csurgón – a hétvégén 7 tűzesethez és 15 műszaki mentéshez riasztották a somogyi tűzoltókat.

Két autó karambolozott a hét utolsó munkanapján, Marcali külterületén. Az egyik jármű vezetőjét a marcali hivatásos tűzoltók és a mentők közösen emelték ki a gépkocsiból. A forgalom csak a műszaki mentést követően indulhatott meg az érintett szakaszon.

Letért az útról és árokba hajtott egy személyautó péntek délelőtt Bedegkéren. A gépkocsi vezetője saját erejéből kiszállt a járműből. A műszaki mentést a tabi önkormányzati tűzoltók végezték, akik egy erőgép segítségével kiemelték az autót a vízelvezetőből.

Megbontotta a szél egy csurgói lakóház lemez tetejét péntek délután. A város önkormányzati tűzoltói rögzítették a feltépett elemet, amely veszélyt jelentett a Szabadságtéren közlekedő gyalogosokra.

Fának csapódott egy személyautó péntek éjjel, Kaposváron a Csík Ferenc sétányon. A járművet a kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították.

Kaposvár HTP
Kaposvár HTP

Beszakadt egy emésztőgödör teteje egy ló alatt szombaton kora reggel Kaposváron, a Szilva utcában. Az állat gazdája megpróbálta kihúzni a patást a gödörből, de nem járt sikerrel. A kaposvári hivatásos tűzoltók hevederrel átkötötték, majd daruval kiemelték a nyakig elmerült lovat az emésztőgödörből. Ezt követően az állat saját lábán sétált be az istállóba.

Kigyulladt a hűtő Marcali Ady Endre utcájában egy családi ház konyhájában szombaton. A tulajdonos, amikor észlelte a bajt, megpróbálta a berendezést a teraszra vinni, de csak az ajtóig jutott vele. A lángok ezt követően átterjedtek a teraszon tárolt berendezési tárgyakra, majd az épület tetőszerkezetére is. A város hivatásos tűzoltói három gázpalackot hoztak ki az épületből, amelyeket hőhatás ért, ezért visszahűtötték azokat. A tűzoltók két vízsugárral határolták körül a tüzet, majd oltották a lángokat.

Marcali HTP
Marcali HTP

Az erős szél megbontotta egy zamárdi társasház tetőszerkezetének bádogozását szombaton. A balesetveszélyes lemezt a siófoki hivatásos tűzoltók rögzítették. Ugyanígy jártak el Siófokon is, ahol egy Széchenyi utcai épület tetejéről letépett lemezt rögzítettek biztonságosan, majd felhívták a közös képviselő figyelmét arra, hogy a tető javításra szorul.

Enying, Semmelweis utcájának végén egy háztartási- és egyéb autóipari hulladékból álló szeméthalom égett vasárnap este. A tűz átterjedt a közeli nádasra is, amely megközelítőleg négy hektáron égett le. Az egyre erősödő szél miatt a lángok gyorsan terjedtek, nehezítve a siófoki hivatásos tűzoltók munkáját. Az egységek mintegy két óra leforgása alatt fékezték meg a tüzet.

Megosztás