Nálunk edzőtáboroztak az úszóbajnokok

Egész hetes úszó-edzőtáboron vettek részt Nagyatádon a BVSC-Zugló úszásszakosztály sportolói. A versenyzőket két korosztályra osztva több edző készíti fel. Többen a Nyári Európa Bajnokságra készülnek.

A városi strand igazi bajnokoknak adott lehetőséget az edzésre. A BVSC-Zugló úszás-szakosztályának versenyzői csobbantak a medencében: Bernek Péter, rövid pályás világ- és Európa-bajnok és ifjúsági olimpiai bajnok; Kozma Dominik, világ- és Európa- bajnoki bronzérmes; Verrasztó Evelyn, ötvenkétszeres magyar bajnok; valamint Bohus Richárd, világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes sportoló.

Már 3. alkalommal tartják a Nagyatádi Városi Strandon a nyári felkészítő edzőtáborukat. Mint azt Nagy Péter, a BVSC-Zugló úszás-szakosztály edzője elmondta, szeretik a várost, kiváló a medencéje, és örülnek, hogy csendes körülmények között, fedetlen medencében készülhetnek a Nyári Európa Bajnokságra. 

Két korosztály szerint két csoportban tartanak edzéseket. Hétfőn érkeztek, és a mai nap utaznak vissza Budapestre. Itt tartózkodásuk során a Park Hotelben szálltak meg. Két nap kivételével naponta két úszóedzést és egy kondidedzést tartottak. Naponta akár 6-7 kilométert is leúsztak. 

Naponta akár 7000 métert is leúsznak
Naponta akár 7000 métert is leúsznak
Megosztás