NBII-ben folytatja tovább az RKC női csapata

A osztályozó mérkőzésen kikapott a hazai csapat, így kiesett az NBI/B osztályból. Jelenleg is zajlik a csapat átszervezése, több szerződést felbontanak, több nagyatádi játékossal folytatják a következő szezont.

Mint arról korábban is beszámoltunk, az RKC női csapata a 8. helyen fejezte be a bajnokságot, így kénytelen volt osztályozó mérkőzést játszani az egyik feljövő csapattal. Erre július 20-án került sor Érden, a Csepel ellen játszottak a hazaiak. A meccsen sajnos, mindössze 2 gól különbséggel kikapott az RKC, a végeredmény 25-23 lett a Csepel DSE javára. Ez pedig azt jelenti, hogy az RKC NBI/B női csapat az NBII-ben játszik a következő szezonban. Ezt már a klub vezetője, Urbán Róbert is megerősítette.

–  Egy fiatal, erős csapat volt a Csepel, bíztunk benne, hogy jobbak leszünk, de sajnos kikaptunk, ami meglepetésként ért minket – mondta Urbán Róbert. – Elég nehéz volt feldolgozni, de sok minden ellenünk játszott: nem volt lehetőségünk év közben játékost igazolni, rövid paddal játszottunk, három játékosunk sérülést szenvedett. Anyagilag is le voltunk maradva. Emiatt most a vidéki játékosainkkal szerződésbontások vannak folyamatban. A nagyatádi utánpótlással, nagyatádi játékosokkal tervezzük folytatni.

Ennek értelmében távozik a csapattól többek között Hegedüs Dorottya, Kovács Dorina és Pózcik Kata is, valamint Katona Sándor B-licenszes edző is elköszön. A klub vezetője szerint ez jelenleg presztízsveszteség ugyan, de jövőre amúgy is komoly változások lesznek az NBI/B-ben.

A 22/23-as szezonban a kézilabda szövetség össze fogja vonni a keleti és a nyugati csoportot egy NBI/B-s profi ligává, feleannyi csapattal, mint ami jelenleg a két csoportban van –  magyarázta a klubvezető. – Ha ebben bent szerettünk volna maradni, az iszonyatos terhet rakott volna a csapatra: kellett volna menni játszani Kecskemétre, Orosházára esetleg Szegedre – 
a jelenlegi költségvetésünk többszörösére lett volna szükség, amit nem titok, a klub nem tudott volna vállalni.
A mostani presztízsveszteségünk egyébként csak addig tart, amíg átalakítják a csoportokat: a jelenlegi keleti- és nyugati NBI/B-s klubokból egy csoportos 12 csapatos bajnokság lesz, a további kiesők pedig NBII-ben fogják folytatni szereplésüket. Át fog rendeződni a bajnokság, az erőviszonyok is megváltoznak majd. Mivel a profi liga alatt fog az NBII-es bajnokság folytatódni hasonlóan mint a jelenlegi NBI/B.

Az RKC felnőtt férfi csapata maradt az NBII-ben, középmezőnyben végeztek, a klubvezető szerint átlagos teljesítménnyel.

Fiatalok még, össze kell érniük. Annak örülünk, hogy 98 százalékban atádi, vagy atádközeli játékosokból áll a csapat – jegyezte meg a klubvezető. –  Csurgóról is többen jöttek vissza – ez gyakran megy így, hogy az ifi és serdülő versenyzőink Csurgóra mennek játszani, majd később nálunk folytatják a kézilabdát. Somogy megyében egyébként egyedülálló módon nálunk van a legtöbb utánpótláskorú gyermek a klubnál: éves szinten 150-160 játékossal.

Az RKC több edzőjének folyamatban van a képzése a B-licenszes edzői végzettséghez, köztük Takács László, Madarász Péter, valamint Lebár Bence is a minősítés megszerzésén dolgozik.

(A nyitókép illusztráció.)

Megosztás