Négy napig szenvedett a megmérgezett kiskutya

Ismeretlen elkövető vélhetően a kerítésen bedobva megmérgezte egy család palotapincsijét a Béke utcában. A kutya több napig küzdött az életéért, végül belehalt a mérgezésbe.

A közösségi médián hívták fel a figyelmet, hogy a városban több kutya titokzatos módon rosszul lett, a tüneteik mérgezésre utaltak. A bejegyzés szerint az Ungvári, a Mező és a Béke utcában is tapasztalták ezt.

A Béke utcában élő család palotapincsije június 17-én lett rosszul, a legfiatalabb lány figyelt fel rá, hogy a kutya furán viselkedik, majd összeesett. A munkából hazaérő édesanya rögtön állatorvost hívott, aki megvizsgálta az ebet, és mérgezésre utaló tüneteket fedezett fel rajta.

Hófehér volt a nyelve, és a szeme is el volt fehéredve a szemhéja alatt. Az orvos szerint valószínűleg patkányméreg lehetett, és sajnos, amikor a tünetek jelentkeznek, már nem sokat lehet tenni – mesélte az édesanya. – Közben be is pisilt, nagyon furcsa volt a vizelete is. Utána még négy napig szenvedett szegény, mire eltávozott. Végig vele voltunk, reméltük, hogy rendbe jön. Nagyon megviselt minket az eset, szinte családtagként szerettük őt. Nem értjük és miért tették ezt vele.

A család szerint soha egyik szomszéd sem panaszkodott a kutyusra. A kis palotapincsi ideje nagy részét a házban töltötte, általában csak akkor ment ki az udvarra, ha a gazdák otthon voltak. A szándékosságot megerősíti az is, hogy később a kerítés mellett kenyérdarabokat találtak, amire mintha fehér ragasztót kentek volna.

Megosztás