Nem zárják le az atádi és a lábodi idősotthont

Nagyatádon 95%-os, Lábodon pedig 100%-os a harmadik oltást felvettek aránya a bentlakók körében. A látogatóktól minden esetben elkérik a harmadik oltást igazoló dokumentumot.

Magyarország összes, szakosított ellátást nyújtó szociális intézményében az intézmény vezetője saját hatáskörben dönthet és rendelhet el az intézményre vonatkozóan elhagyási és látogatási tilalmat 2021. november 01-től.

Viszont, ha ezt elrendeli, az nem terjedhet ki a háromszor oltott gondozottakra és a háromszor oltott látogatóikra. Az oltottság tényét minden esetben igazolni kell.

Így a Rinyamenti Szociális Szolgáltató Központ Naplemente Idősek Otthonában és a Lábodi Idősek Otthonában sem rendelte el a látogatási- és intézményelhagyási tilalmat az igazgató, mivel Nagyatádon 95%, Lábodon pedig 100%-os a harmadik oltást felvettek száma a lakók körében.

A látogatóktól minden esetben elkérjük a harmadik oltást igazoló dokumentumot – mondta Ivókné Pintér Melinda igazgatónő. – Kérjük lakóinkat, hogy hosszabb időre ne hagyják el az otthon területét. Továbbra is kérjük, hogy egy lakóhoz egy időben legfeljebb két látogató érkezzen, a lakószobákban ne tartózkodjanak, hanem a közösségi tereket, illetve – ha az időjárás engedi – az udvart használják kapcsolattartásra, legfeljebb 15 perc időtartamig. Csomagokat fogadhatnak az idősek.

Amennyiben a lakók körében 5 %-ot meghaladja a fertőzöttek száma, haladéktalanul látogatási tilalmat kell elrendelni, és gondoskodni kell az izolációról. Ám ha ez bekövetkezne, akkor is biztosítják a kapcsolattartási lehetőséget. Egyébként a látogatási tilalom nem terjedhet ki a végstádiumban lévő ellátottaktól való elbúcsúzás esetére. A Rinyamenti Szociális Szolgáltató Központ biztosítja a látogatók számára a védőöltözetet, a szájmaszkot és a fertőtlenítőszert. Az intézmény vezetői köszönik a lakók és a hozzátartozók türelmét és megértését.

Fotó: Röhrig Dániel
Fotó: Röhrig Dániel

 

Megosztás