Nótakirály, citera és nyugdíjas hastáncos a Solar Fesztiválon

32 csoport vett részt összesen 40 fellépés erejéig a 35. alkalommal megrendezett Solar Fesztiválon. A 12 éve minden évben többször is megtartott rendezvény már országos hírű.

Most vasárnap tartották a kulturális központban a 35. Solar Fesztivált. A rendezvénynek köszönhetően országot átívelő baráti kapcsolatok szövődtek az a magyar nyugdíjas egyesületek és klubok között. A szervezők külön büszkék arra, hogy sok esetben a nagyatádi rendezvényen kialakított kapcsolatok miatt működnek együtt országszerte a klubok: fellépők érkeztek Budapestről, Veszprémből, Miskolcról, Békéscsabáról, Pécsről és még hosszan sorolhatnánk. Összesen 380 fő részvételével zajlott a fesztivál.

A fellépők a legkülönfélébb produkciókkal szórakoztatták egymást: akadtak néptáncosok, nép- és katonadalt éneklő kórusok, elegáns társastáncozók, szenvedélyes versszavalók, kabaréjelenetet előadók, játszottak citerán, tárogatón és harmonikán, sőt egy 64 éves hölgy még egy hastáncos számot is előadott. A mostani rendezvény különösen nívós volt, hiszen a „Nótakirály” Tolnai András hangképző iskolájának 12 nyugdíjas tanonca is fellépett a színpadon.

Az Obsitos Nuygdíjas Klub nyitotta a fesztivált
Az Obsitos Nuygdíjas Klub nyitotta a fesztivált
Szavak nélkül is megnevettették a nézőket
Szavak nélkül is megnevettették a nézőket
Akkor most azt dalold el!
Akkor most azt dalold el!

A Solar fesztivál célja az idősek testi és szellemi megmozgatása és a baráti közösségek építése. A rendezvény főszervezője, Tóth Sándorné „Manyi néni” szerint a fesztiválozók imádják a nagyatádi rendezvényt, minden évben túljelentkezésük van, ezért is kell évről évre több alkalommal megszervezni.
Egyik évben 5-ször is megrendeztük, idén is lett volna igény még egyre – mondta Manyi néni. A produkciókat a sértődések elkerülése végett nem értékeli zsűri, hiszen azok olyan sokfélék hogy nehezen lehetne igazságosan megállapítani a legjobb előadásokat.

Reggel 10 órakor kezdődött a fesztivál Ormai István köszöntőbeszédével. A polgámester örvendetesnek tartja, hogy sok szépkorú vállal ilyen aktív szereplést.  – Azt kívánom Önöknek, hogy legyen sok örömük a szereplésben és legyen sok sikerük egymással a fellépések során – mondta a polgármester, aki ezután virágcsokrot adott át a főszervező Manyi néninek. Az első fellépő a fesztivált szervező csapat, a Nagyatádi Obsitos Nyugdíjas Klub dalárdája volt. Ezt követte további 39 fellépő. A fesztivál egészen délután 5 óráig zajlott.

Megosztás