Novográdecz Bence kötélugrónk ismét bravúrosan szerepelt- képekkel, videóval!

Múlt héten a nagyatádi kötélugró tehetség, Novográdecz Bence Európa Bajnokságon vett részt. Bence a felnőtt korosztályban is hibátlanul szerepelt Grazban a kötélugrás kontinensviadalán.

Múlt héten Grazban rendezték meg a Kötélugró Európa Bajnokságot. Arról már korábbi cikkünkben beszámoltunk, hogy a nagyatádi fiatal kötélugró, Novográdecz Bence is készül erre a versenyre. Bence a +15 éves, azaz a felnőtt kategóriában indult. A szorgalmas gyakorlásnak és a sok edzésnek köszönhetően szép eredményt sikerült elérnie. Összetett kategóriában 8. míg gyakorlatában 6. helyzést ért el. Gyakorlata hibátlanra sikerült. Gyorsasága pedig bámulatos, hiszen versenycsúcsot is döntött 30 másodperc alatt 84-es eredménnyel zárt, ami 168 kötélhajtást jelent. 180 másodperc alatt pedig 400-at meghaladó láblépésével, több mint 800 kötélhajtást sikerült teljesítenie.

Szeptemberben lesz egy verseny Münchenbe, egy ugyanolyan rendszerű verseny, mint a World Jump Rope Norvégiában volt. Ide négy gyermekkel tervezzük a kiutazást. Na és persze Norvégiában kihirdették a következő évi nemzetközi verseny helyszínét, ami Ottawa lesz, amit szintén célul tűztünk ki- mondta Jüngling-Czotter Éva a nagyatádi kötélugrók edzője.

Bencének és Évinek gratulálunk!

 

 

 

 

Megosztás