Nyár van, nyár: a Bárdosban is tanévet zártak

Tegnap a Bárdos iskolában is elhangzottak a diákfülek számára legszebben csengő mondatok. Félezer tanuló pihenhet meg a nyári szünidő alatt az idei tanév fáradalmai után. Idén is számos könyvjutalom került a diákokhoz.

„Egyetlen egy kötelességem maradt: hogy a 2017/18-as tanévet ezzel a pillanattal lezárjam. Mindenkinek jó pihenést!”

A Bárdos iskola igazgatójának várva várt szavait kitörő ujjongás követte tegnap az évzárón. Nem meglepő, hiszen ezzel hivatalosan is kezdetét vette a nyári szünet. Az idei tanévben 22 osztály összesen 509 tanulója végzett kitartó munkát az iskolában. Őket 54 pedagógus segítette, hogy a tőlük telhető legjobb eredmények születhessenek meg ebben a tanévben is. A kemény munkának nem maradt el az eredménye.

A kiemelkedő tanulókat díjazták (Fotó: Vránics Ildikó)
A kiemelkedő tanulókat díjazták (Fotó: Vránics Ildikó)

Az intézmény tanulmányi átlaga 3,95, majdnem 4-es. Ez egy nagyon jó átlagnak számít, az utóbbi évek legjobb eredménye. Én azt gondolom, kifejezi azt a munkát, amit a kollégáim és a gyerekek az egész évben folytattak, és egy sikeres tanévet tudhatunk magunk mögött – mondta az Atádhírnek az iskola igazgatója, Iváncsics Gyula.

Az ünnepség során díjazták a kiemelkedő tanulmányi eredményt elért tanulókat, akik könyvjutalomban részesültek. Az idei tanév végén összesen 59 diák vehetett át kitűnő bizonyítványt.

A gyerekeknek már csak annyi a teendőjük, hogy a nyarat hasznosan és tartalmasan töltsék el. A legtöbben táborokba, kirándulásokra mennek, balatoni nyaralásra várnak, és természetesen minél több időt terveznek eltölteni barátaikkal a vakáció alatt. Az igazgató úr is búcsúzó beszédében aktív kikapcsolódásra, rendszeres mozgásra és sportolásra biztatta a gyerekeket, és kérte őket, vigyázzanak magukra a nyári kalandok során, hogy szeptemberben épségben találkozhassanak újra az évnyitó ünnepségen.

Fotók: Röhrig Dániel, Vránics Ildikó

Megosztás