Nyílt küzdőedzést tartottak az atádi karatésok

A nagyatádi szervezők meghívására érkeztek vendégek a bonyhádi, marcali, keszthelyi, kaposvári klubokból. A helyi egyesület évek óta megszervezi a programot, melynek célja a közös gyakorlás, tapasztalatszerzés.

Csaknem 30 karatéka mérte össze a tudását a Nagyatádi Karate Klub SE által szervezett szombati nyílt küzdőedzésen, amelyet már hatodik alkalommal hirdettek meg.

Az edzés során valódi küzdelmek zajlanak, ténylegesen bevitt technikákkal – ütésekkel, rúgásokkal. A szombati napon két órán át 40 másfél perces küzdelmet teljesítettek a legkitartóbbak. A résztvevők közt az egészen kezdőktől az öt danos mesterig minden övfokozat képviseltette magát, és tudás szinttől függetlenül mindenki küzdött mindenkivel.

– Ez nagyon jó lehetőség a tanuló övfokozatú karatékáknak, hogy a mesterektől tanuljanak, akik a küzdelmek alatt segítik, tanácsokkal látják el őket. A helyiek közül több kezdő karatékának ez volt az első olyan edzése, ahol számára ismeretlen ellenféllel küzdhetett, ám mindannyian kitartóan helyt álltak és hasznos tapasztalattal gazdagodtak idősebb társaikkal együtt – osztotta meg tapasztalatait az eseményről Leszkó Attila, az esemény szervezője.

A Nagyatádi Karate Klub SE az év bármely időszakában, kortól és nemtől függetlenül szeretettel várja azokat az érdeklődőket, akik szeretnének megismerkedni a shinkyokushin karate világával.

Megosztás