Ők indulnak a szavazatokért Nagyatádon októberben

Három polgármester- és 34 képviselőjelölt igyekszik megszerezni a választópolgárok bizalmát Nagyatádon a helyi önkormányzati választásokon. Hétfőn lejárt a jelöltállítás határideje.

Hárman is magukra vállalnák a város vezetését: az immár 25 éve ezt a feladatot ellátó jelenlegi polgármester, Ormai István a Nagyatádért Egyesület jelöltjeként; a Fidesz-KDNP helyi csoportjának vezetője, Kárpáti László a kormánypártok színeiben és Murányi József független jelöltként.

A nyolc nagyatádi választókerületben összesen 34 képviselőjelöltre szavazhatunk majd október 13-án. Három szervezet van, amelyik valamennyi kerületben összegyűjtötte jelöltjei számára a szükséges ajánlást, vagyis 8-8 személyt indít: ez a Nagyatádért Egyesület, a Fidesz-KDNP ás a Jobbik. Rajtuk kívül még az MSZP-Demokratikus Koalíció pártszövetségnek van 6 választókerületben 1-1 jelöltje. Továbbá 4-en függetlenként kívánnak képviselők lenni.

A legkevesebb jelölt a 6-os és a 7-es számú egyéni választókerületben szerepel majd a szavazólapokon: ez a Petőfi tér, illetve a Mező utca és környéke. Mindkét helyen csupán 3-3 jelölt van. A legtöbben pedig a 8-as kerületben, vagyis a henészi városrészben látnak esélyt a mandátum megszerzésére: ott 6-an is ringbe szállnak.

Mint ismert, a 8 egyéni képviselőn kívül hárman kompenzációs listáról kerülnek majd be a képviselő-testületbe. 4 szervezetnek sikerült kompenzációs listát állítania: a Jobbikét Simonné Dr. Tóth Mária vezeti; az MSZP-DK koalícióét Rákóczy Attila; a

Fideszét Kárpáti László; a Nagyatádért Egyesületét pedig Ormai István. Ő egyébként a korábbiakkal megegyezően egyéni körzetben is megméretteti magát. Azaz, ha győz a 6-os számú választókerületben, akkor a listáról a második helyezett Sasvári Tamás kaphat mandátumot.

Horvát és roma települési nemzetiségi jelöltekre is voksolhatnak majd a nemzetiségi névjegyzékben szereplők októberben. A horvát nemzetiségi listán 4, a roma listán pedig 6 név szerepel. Közülük választhatnak 3-3 jelöltet a szavazók.

 

Megosztás