Ők kapták a Pro Communitatis Nagyatád díjat

Szakályné Pintér Máriának és Balogh Józsefnek ítélte idén a Nagyatád közösségéért díjat a Prológ Nagyatád Alapítvány kuratóriuma. Tegnap adták át az alapítvány hagyományos gálaestjén a kulturális központban.

Bertók László néhány szalmaszálra írt firkájával, azaz kétsorosával kezdődött a gálaest. Ormai István és Fejér Zoltán tolmácsolta őket. Őket Lacza Attila, aztán a Fürjecske Néptáncegyüttes követte egy moldvai koreográfiával, majd Horváth Blanka, Horváth Zsófia és Vránics Ildikó gitározott és énekelt népszerű, mai slágereket.

Az alapítvány kuratóriumának elnöke, Ormai István köszönetet mondott mindenkinek azért a cselekvő együttműködésért, ami előre viheti egy település, egy közösség életét.

Fákat ültettünk; létrehoztunk egy ligetet, és emlékkövet állítottunk Lelbach Keresztélynek; számos rendezvényt támogattunk; elismertük a Covid-járvány idején az egészségügyi dolgozók munkáját; részt vettünk a szoborpark alkotásainak restaurálásában; megvásároltuk néhány nagyatádi művész alkotását a T25 galéria számára; sportcsapatokat támogattunk, ahogy kiemelkedő nagyatádi tehetségek tanulmányait is, pl. Kovács Zoltán hegedűművészét Hollandiában, Baris Norbert biokémikusét Prágában, és szintén hozzájárulunk Boros Bence dzsúdós 2024-es párizsi olimpiára történő felkészüléséhez – sorolta Ormai István.

Az elnök és a kuratórium két tagja, Pallai Lászlóné és Németh Csaba adta át az idei Nagyatád közösségéért díjakat. A több évtizeden át Nagyatád város társadalmi életében végzett tevékenysége, a több egyesületben vállalt eredményes vezetői munkája, önzetlen közösségi szerepvállalása és a jó ügyek támogatásának elismeréséül a Porlóg Nagyatád Alapítvány kuratóriuma Pro Communitatis Nagyatád díjat adományozott Balogh József részére.

A gyerekek számára szervezett sportágválasztó programok, valamint a Nagyatád közösségi eseményévé vált sportbál létrehozása és hosszú időn át tartó eredményes megrendezése; a Nők Nagyatádért Egyesület vezetőjeként végzett tevékenysége; a Bertók László Versmondó Verseny szervezésében vállalt munkája; és a mindezekben betöltött szerepe elismeréséül a Porlóg Nagyatád Alapítvány kuratóriuma Pro Communitatis Nagyatád díjat adományozott Szakályné Pintér Mária részére.

A díjak átadását követően a Nagyatád, itt vagyok! tehetségkutató versenyen arany minősítéssel elismert Zarka Nelli Virág mondott verset, Ágh Lászlóné Horváth Petronella és Sárközi Ferenc pedig zongorán, ill. klarinéton adta elő Piazzolla Oblivionját. Az említett tehetségkutatón szintén arany minősítést elért Nagyatádi Kötélugró Klub fiataljai következtek a színpadon, utána pedig a Vadvirág Néptánccsoport Ég szülte földet című koreográfiáját láthatta a közönség. A gálaest az Acoustic Classroom zenekar játékával zárult.

A Prológ Nagyatád Alapítvány gálaestjéről több kamerás videófelvételt is készítettünk, hamarosan ezt is megtekinthetik.

 

Megosztás