Nagyatádon megszűnt a jegypénztár, életbe lépett az új vasúti menetrend

A nagyatádi vasútállomáson megszűnt a pénztári jegyértékesítés, már csak automatából lehet jegyet venni. Az utasok arra panaszkodtak, hogy a jegykiadó nem minden esetben működik.

Életbe lépett az új vasúti menetrend, ami a Nagyatád-Somogyszob viszonylatban pusztán minimális változást hozott, egy-egy perc változás van a menetrendben. Ez a csatlakozásokat nem érinti. Kaposvár és Somogyszob között két járat megszűnt, de a dolgozók elmondása szerint ezeken amúgy is minimális volt az utaslétszám.

A két vonat a Kaposvár és Somogyszob között a kora hajnali, illetve késő esti 8280-as és 8281-es számú szerelvény. Előbbi hajnalban, 3:45-kor indult Kaposvárról Somogyszobra, utóbbi pedig Somogyszobról indult Kaposvár felé 23:15-kor.

Az új menetrend bevezetésével egyidőben megszűnt a pénztári jegyértékesítés Nagyatádon, ezért az utasok már csak az újonnan kihelyezett jegyautomatából vásárolhatnak menetszelvényt, ám ottjártunkkor több utas is arra panaszkodott, hogy a jegykiadó nem mindig működik. 

Ebben az esetben érvényes jegy nélkül is fel lehet szállni a vonatra, és a kalauznál pótdíj megfizetése nélkül jegyet váltani az utazáshoz.

Megosztás