Ön is kérdezhet a veszélyhelyzet nagyatádi vonatkozásairól!

Szerdán este a Nagyatádi VTV-ben Ormai István polgármester, dr. Pósa István kórházigazgató és dr. Erdő Gabriella igyekszik megválaszolni minden fontos, Önökben felmerülő kérdést. Holnap 12 óráig várjuk kérdéseiket.

A műsor az NVTV szokásos heti magazinja után következik majd, kb. 18.45 órakor. Elsősorban a nagyatádi vonatkozásokra igyekszünk összpontosítani: vagyis főleg nem az országos médiából ismerhető, sokszor elismételt információkat kívánjuk sulykolni. Inkább arról igyekszünk tájékoztatni a helyi nyilvánosságot, hogy konkrétan itt, a városban és környékén mivel kell szembesülniük az embereknek ebben a helyzetben.

Kérdéseiket elektronikus levélben várjuk (info@atadhir.hu), vagy feltehetik Facebookon is ezen cikk alatt hozzászólásként szerda 12.00 óráig.

Éppen holnap lesz egy hete, hogy a kormány elrendelte a veszélyhelyzetet Magyarországon. Először csak a kórházakban és az idősotthonokban vezettek be látogatási tilalmat, és korlátozták a tömegrendezvényeket, aztán pénteken este a miniszterelnök bejelentette: bezárnak az iskolák is, és rendkívüli ítélkezési szünet lépett életbe a bíróságokon. Hétfőn újabb rendkívüli intézkedések következtek: lezárják Magyarország határait, az élelmiszerüzletek, gyógyszertárak és benzinkutak kivételével délután 3 órakor bezárnak a boltok, betiltották a rendezvényeket, és arra kérték a 70 év felettieket, maradjanak otthon.

Nagyatádon ugyancsak bezártak az iskolák, az óvodák, a két nappali idősek otthona és a bölcsőde. Ugyancsak felfüggesztették a gyógyfürdő és a piac működését. Természetesen a városban is elmarad minden rendezvény, és délután bezárnak az üzletek. A gyógyszertárakban, a postán és a hivatalokban már az utcán várakoznak az emberek, és itt is elkezdődött a tartós élelmiszerek felvásárlása. A kórházban már csak a sürgősségi eseteket látják el, és nincsenek szűrővizsgálatok. Állami fogászati ellátás is csak sürgős esetben van már.

Nagy vonalakban itt tartunk most, három és fél héttel az olaszországi járvány kitörésének híre után.

Megosztás