Öngyilkossági kísérlet miatt nem volt áram este

Közel egy órás áramkimaradást okozott több száz háztartásban az a férfi, aki egy áramelosztó tetejére mászva kísérelt meg véget vetni az életének. A helyi szolgáltatók feszültségmentesítették a környéket a mentés idejére

Tegnap este 8:30 körül sötétségbe borult Nagyatád déli része. Nem áramszünet okozta a gondot: a Munkácsy utca végében álló 12 méter magas, 22 kilovoltos elosztó oszlopra egy harminc éves helyi férfi felmászott azzal a szándékkal, hogy leugorjon.

Teljes sötétségben zajlott a mentés - épp a férfi miatt
Teljes sötétségben zajlott a mentés – épp a férfi miatt

A férfi a magasból felhívta édesanyját, aki értesítette a rendőrséget. A helyszínre kivonultak a mentők és a tűzoltók is. Azonnal értesítették az áramszolgáltató embereit, akik az akció idejére lekapcsolták az áramot, ez okozta az áramkimaradást. A tűzoltóknak meg kellett várniuk a teljes feszültségmentesítést, mielőtt megkezdhették volna a mentést.

12 méter magasban vitatkozott a hivatalos személyekkel
12 méter magasban vitatkozott a hivatalos személyekkel

Időközben a rendőrök és az illető egy ismerőse szóval tartották férfit. Kilenc óra után nem sokkal a tűzoltókosárral felemelkedtek és lehozták őt. A rendőrök megbilincselve vezették el az öngyilkos-jelöltet.

Megosztás