Online családtámogatási kalkulátor vált elérhetővé

Az elmúlt években sokféle családtámogatási kedvezményt vezettek Magyarországon – az átlagember sokszor nem is tudja, melyikre jogosult és milyen mértékben. Az online kalkulátor segítségével könnyebb kiigazodni.

Falusi CSOK, babaváró hitel, otthon-felújítási támogatás – csak néhány abból a megannyi jogosultságból, támogatásból, melyet az elmúlt 10 évben bevezetett a kormány. Egy friss házaspár a családtervezést fontolgatva talán nincs is tisztában azzal, hogy milyen kedvezményekre jogosultak és milyen feltételek mellett. Ezt orvosolandó a kormány megbízásából egy online kalkulátor vált elérhetővé a napokban. A felületen megadva családi és lakhatási körülményeinkre vonatkozó adatainkat elérhetővé válik egy lista, hogy mely családtámogatási kedvezményekre vagyunk jogosultak. Ezeket tovább böngészve, további adatok megadásával a támogatás mértékét is pontosabb képet kaphatunk.

Az oldal elindulását Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter videóban jelentette be facebook oldalán.
„Én abban bízom, hogy ezen a családtámogatási kalkulátoron keresztül is jobban megérthetik majd a családtámogatásoknak az összetett magyarországi rendszerét, és hogy több segítséget tudnak kapni.” – fogalmazott a miniszter a videóban, melyben egy rövid útmutató is látható az oldal használatáról.

Megosztás