Ormai István: kiáltó igazságtalanságok vannak!

„Milliók élnek kilátástalanságban, miközben egy szűk csoport mérhetetlen vagyonokat halmoz fel. Nem hagyhatjuk az igazságtalanságot, s hogy az önállóságunkat elvegyék – 1848 kivívott szabadsága ezt üzeni nekünk.”

„Legyen mindig, most is szabadság! Lehessen szabadon írni, cselekedni és gondolkodni. Lehessen szabadon kimondani, leírni, közzétenni a gondolatot és a véleményt – az igazságot és a valóságot. És lehessen szabadon választani értékek és nézetek között. Őriznünk, védenünk kell a szabadságot. Ezt üzeni nekünk 1848. És azt is, hogy amink van, arra vigyáznunk kell. Nem hagyhatjuk, nem engedhetjük, hogy elvegyék, hogy korlátozzák az embereknek, az állampolgárok közösségeinek, a köztestületeknek, a településeknek az önállóságát és a szabadságát. A szabadság és az igazság összetartoznak” – mondta ünnepi bészédében Ormai István, városunk polgármestere.

A megemlékezésre a Bárdos iskola tanulói ünnepi műsorral készültek. Csupa piros, fehér és zöld ruhás gyermek színvonalas koreográfiával tisztelgett 1848 hősei előtt.

Az ünnepség végén a helyi szervezetek és egyesületek rótták le tiszteletüket a forradalmárok előtt: koszorúikat elhelyezték  Kossuth Lajos szobra előtt.

Megosztás