Őrzi első helyét a nagyatádi csapat

A harmadik forduló után is a táblázat első helyén áll a nagyatádi sakkcsapat. A hétvégén a Dunaújvárost sikerült legyőznie 7,5-4,5 pont arányban az NB II-es sakkbajnokságban.

Legtávolabbi ellenfeléhez, Dunaújvárosba utazott a hét végén a nagyatádi sakkcsapat és újabb győzelmével továbbra is őrzi első helyét a táblázaton. A kedvezőtlen előjelek ellenére az időjárás végül kegyes volt a játékosokhoz, a csapadék ellenére az ónos eső és a havazás elmaradt. Több mint három órás autózás után ülhettek csak asztalhoz a játékosok. Dunaújváros sohasem volt könnyű ellenfél és az elmúlt években, mindig szoros eredmény született. Mindezek ellenére az atádiak győzelmi szándékkal érkeztek a városba.

A vendégek számára jól indult a mérkőzés, ugyanis két gyors döntetlent követően hamar magához ragadta a csapat a vezetést. A két Szíjártó testvér gyorsan döntésre vitte a játszmát, és mindketten szép játszmavezetést követően győztesen állhattak fel a tábla mellől. Ezt követően viszont már egy egész órát kellett várni az újabb eredményre, ami ismét atádi győzelmet hozott. Ferencz Mikós végig támadás alatt tartotta ellenfele középen rekedt királyát, aki végül fel is adta a reménytelen küzdelmet. Az újabb eredmények már az időellenőrzés után, majd négy órai játékot követően kerültek fel az eredményjelentő lapra, és ismét vendéggyőzelem született. Horváth Attila tisztázta le az állását egy kétgyalog-előnyös végjátékra, akkor már csak technika kérdése volt a győzelem kiharcolása. Az időellenőrzést követően néhány tábla már gyanús képet mutatott, de a szerencse ismét rámosolygott az atádiakra. Előbb Mihalecz Attila mentette döntetlenre hátrányosabb állását, majd Bocska János fordította meg a már vesztes partiját, és ezzel tulajdonképpen a csapat győzelme biztosítva is volt. Az ötödik órában még négy játszma folyt, a két utolsó táblát fel is kellett adni. Végül az első táblán nagy küzdelemben elfogyott az anyag, így döntetlen lett az eredmény. A csapatvezető utasítására aztán Kondákor Márk is beajánlotta a döntetlent, akinek az ellenfele a hatodik órában, már lassan egy órája küzdött a remiért.

Összességében a megszokott nagy küzdelem alakult ki, talán némi szerencsével, de a nagyatádiak győzelme mindenképpen megérdemelt volt.

Győzött: Horváth Attila (3. Tábla), Szijártó Attila (5. Tábla), Szijártó András (6. Tábla), Ferencz Miklós (7. Tábla), Bocska János (10. tábla).

Döntetlen: Vrban Mladen (1. Tábla), Máthé Gáspár (2. Tábla), Kőnig Balázs (4. Tábla), Kondákor Márk (8. Tábla), Mihalecz Attila (9. Tábla).

A forduló többi eredménye:

Szentlőrinc – Komló 7,5 – 4,5

Decs – Marcali 4.5 – 7.5

Kármin Pécs – Kaposvár 7.0 – 5.0

Gárdony – Baja 4.5 – 7.0

A bajnokság állása a III. forduló után

Nagyatád 23,5 pont

Decs 23,0 pont

Komló II. 19,0 pont

Baja 18,5 pont

Kármin Pécs 18,0 pont

Szentlőrinc 16,5 pont

Gárdony 16,5 pont

Dunaújváros 16,0 pont

Marcali 14,5 pont

Kaposvár 14,5 pont

Megosztás