Összejött a világbajnokság a kötélugróknak

Három versenyző indul az USA-ba július közepén, hogy hazánkat, és Nagyatádot képviseljék a Colorado Springs-i világbajnokságon. Összesen nyolc versenyszámban ragadhatnak kötelet a nagylelkű támogatóknak köszönhetően.

Az edző, illetve három gyerek csomagolhat, hogy megmutassák a tudásukat Amerikában, a kötélugró világbajnokságon. A tíznapos kirándulás jó ideig úgy tűnt, hogy nem jön össze, hisz a Magyar Ugrókötél Szövetségnek nincs lehetősége anyagilag támogatni a versenyzőket, ám a nagyatádiak összefogásának köszönhetően életre szóló élményben lehet részük a sportolóinknak.

– Köszönjük a nagylelkű támogatóknak, akik a kötélugró sport mellé álltak, és segítettek beteljesíteni a nagyatádi gyerekek álmát – fogalmazott Jüngling-Czotter Éva, az egyesület edzője.

A nagyatádiak összesen nyolc versenyszámban indulnak. A verseny első napja július 16-án lesz, az utolsó pedig július 23-án, ahova a világ harminc országából érkezik mintegy háromezer versenyző. Ahogy arról korábban írtunk, a várost az USA-ban olimpiai városnak is nevezik, ugyanis 1978-ban 25 olimpiai és paralimpiai csapat helyezte át oda a székhelyét, és napjainkban is ott készülnek az olimpiára az amerikai versenyzők. 

A kötélugrók csak a tavalyi évben majdnem harminc érmet hoztak a városba az ország minden tájáról. Természetesen a világbajnokságról, illetve az ott elért eredményekről is beszámolunk majd.

Megosztás