Őszi futással zárult a Nagyatádi ötpróba

Ez volt az uniós forrásból megvalósuló eseménysorozat hetedik állomása. Ezek közül legalább ötöt 30 résztvevő teljesített, ők nagyatádi ötpróbás pólót kaptak, és a szervezők kisorsolták a nyereményeket és a fődíjat.

A rendezvénysorozat „Az aktív és egészséges életmódot népszerűsítő közösségi programok fejlesztése Nagyatádon” című projekt keretein belül valósult meg.

A vasárnapi „Őszi futás” volt a 7. próba, egyben a városi sorozat záróeseménye. A délutáni kezdésre 35 résztvevő érkezett a téglagyári gödörbe, ahol átvették a frissítőket: energiaszeletet, ásványvizet és banánt.

15 órakor rövid köszöntő után elindultak a futók. Mindenkinek legalább 3 kört kellett teljesítenie, 3x kb. 800 m-t, vagyis 2400 m volt a pecsét megszerzéséhez a minimum teljesítendő táv. További körök teljesítésével egy pótpecsétet szerezhettek a résztvevők, így pótolva valamelyik korábban esetleg kihagyott próbát.

A futás teljesítése után tartott eredményhirdetésen mindenki oklevet kapott, amelyen szerepel az összegyűjtött pecsétek száma. Akik legalább 5 pecsétet gyűjtöttek, nagyatádi ötpróbás pólót kaptak ajándékba.

Ezután az összegyűjtött ötpróba igazolványok közül tombolasorsolást tartottak, értékes nyereményeket nyerhettek a jelenlevők. A fődíj egy okosóra és egy roller volt, és hazavihettek például sportkulacsokat, fürdőbérletet, túrahátizsákot, kondibérletet, kerékpáros- és túrafelszereléseket is.

Egyetlen csapat nevezett az ötpróbára: a nagyatádi BrUT Egyesület tagjai 10 fővel jelentkeztek, őket külön díjazták. Az ő jutalmuk egy közös csapatépítő programon való részvétel a 63. bázison, valamint a csapat minden tagjának egy sportzsák és saját névre szóló oklevél a teljesített próbáik számával.

Az esemény zárásaként közösségépítő programmal készültek a szervezők, szalonnasütésre hívták a résztvevőket: a hozzávalókról ők, a jó hangulatról pedig az ötpróbázók gondoskodtak.

 

A Nagyatádi ötpróba eseményei:

2021. november 6. – Őszi gyalogtúra (Atádvár túra)

2022. március 19. – Tavaszi kerékpározás (Nagyatád – Somogyszob – Segesd – Somogyszob – Nagyatád)

2022. április 23. – Tavaszi gyalogtúra (nyugat-zselici túra: Bánya – Patca – Lipótfa)

2022. május 8. – Tavaszi futás (Csótó-kerülő)

2022. június 11. – Nyári úszás (a városi strandon)

2022. szeptember 3. – Őszi kerékpározás (Nagyatád – Ötvöskónyi – Segesd – Ötvöskónyi – Nagyatád)

2022. október 2. – Őszi futás (téglagyári gödör)

Fotó: Röhrig Dániel
Fotó: Röhrig Dániel

 

Megosztás