Őszi túra a Bárdosban

Őszi túrát rendeztek a nagyatádi Bárdos Iskola alsó és felső tagozatosai számára. Ez mára már hagyomány, hiszen minden évben szeptemberben zajlik változatos programokkal.

Az eseményt a diákönkormányzat szervezte. Ezt megelőzően a gyerekeknek őszi plakátot is kellett készíteni, melyek az iskolában megtekinthetőek. A gyerekek a kísérőtanárokkal együtt a megadott állomásokon különböző feladatokat teljesítettek. Azokra egy saját készítésű „menetlevél” segítségével mentek. Az alsó és felső tagozatosok külön, más-más állomásokon voltak. A kisebbek számára 9 megálló volt, inkább mozgásos feladatokkal, mint például a célbadobás, az útvesztő, a mocsárjárás és a bombakereső. A nagyobbak 13 próbát teljesítettek különböző helyszíneken. Ezek főleg gondolkodtató feladatok voltak. Például terméseket és leveleket kellett felismerniük, és többféle kvízjátékon részt venniük.

Ezen a napon a tanulás helyett a kirándulás kapta a főszerepet. A hagyomány célja a közösségformálás és a jó hangulat biztosítása a játékos tanulás mellett.

Megosztás