Öt bérlakásra lehet pályázni Nagyatádon

A Bajcsy-Zsilinszky, a Baross és a Hunyadi utcában hirdetett meg az önkormányzat összesen öt lakást piaci alapon történő bérleti jog elnyerésére.

A nagyatádi önkormányzat 168 lakással rendelkezik, amelyeket szociális és piaci alapon hasznosítanak, illetve vannak közcélú feladatok ellátására szolgáló lakások is. Ezeken felül az önkormányzat tulajdonában áll még 8 ingatlan, amiket a „Fiatalok esély és otthonteremtése Nagyatádon” pályázat keretein belül pályáztattak meg.

A lakások 60 százalékát szociális alapon hasznosítják, a maradék 40 százalék egyéb hasznosítású. Ebbe a körbe tartoznak a piaci alapon megpályáztatott ingatlanok is.

Jelenleg 5 lakás kerül meghirdetésre piaci alapon történő bérleti jog elnyerésére, amelyek a következők:

  • Bajcsy-Zsilinszky utca 1. 3/4.  1 szobás (36 négyzetméter)
  • Baross Gábor utca 5/A. 3/1.    1 szobás (33 négyzetméter)
  • Baross Gábor utca 5/A. 3/4.    2 szobás (46 négyzetméter)
  • Baross Gábor utca 5/A. 3/6.    1 szobás (25 négyzetméter)
  • Hunyadi utca 1/E. fszt. 1.        1+2 fél szoba (56 négyzetméter)

A meghirdetett piaci alapú lakbér négyzetméterenként 718 forint havonta. Mivel a lakásokra akár három-négyszeres túljelentkezés is előfordulhat, ezért a pályázat nyílt licit keretein belül zajlik, így a lakbér maximum 1.149 forintos négyzetméterárig emelkedhet, ami a jelenlegi piaci környezetet figyelembe véve igen kedvező. Az árak természetesen a rezsiköltséget nem tartalmazzák.

A pályázat 2022. augusztus 31-én, szerdán 16:00 óráig nyújtható be. A részletes pályázati anyag, illetve a pályázathoz benyújtandó dokumentumok elérhetők a város weboldalán.

(Címlapkép: depositphotos.com)

Megosztás