Pedagógus szolgálati emlékérmet adtak át a városházán

Két nyugállományba vonuló nagyatádi óvodapedagógus vehette át az EMMI kitüntetését az évtizedeken át tartó elhivatott munkájáért. A két óvónő már 40 éve dolgozik a nagyatádi óvodákban.

1952 óta ünnepeljük országszerte minden június első vasárnapján a köznevelésben és felsőoktatásban dolgozókat. Az ünnep alkalmából az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedagógus szolgálati emlékérmet ítélhet oda azoknak a nyugdíj előtt pedagógusoknak, akik legalább 25 éve a gyerekek oktatása-nevelése érdekében dolgoztak, szakmájukban kiemelkedő munkát végeztek.

Idén két nagyatádi óvónő is elnyerte a megtisztelő kitüntetést: Balláné Vojkovics Erika és Németh Ágota mindketten 40 éve végeztek a soproni egyetemen, azóta is a Nagyatádi Óvodákban gondoskodtak a kisgyerekekről. Hamarosan mindketten nyugdíjba vonulnak.

Németh Ágota óvónő 33 évet a Napsugár-, 7 évet a Csillagszem óvodában dolgozott
Németh Ágota óvónő 33 évet a Napsugár-, 7 évet a Csillagszem Óvodában dolgozott
Balláné Vojkovics Erika 4 évet a Napsugár-, 35 évet a Gyöngyvirág Óvodában dolgozott
Balláné Vojkovics Erika 4 évet a Napsugár-, 35 évet a Gyöngyvirág Óvodában dolgozott

A díjakat péntek délután adta át Ormai István polgármester a városházán.

– Van, ami örök: a gyerekek. Cserfesek, sírva fakadnak, szeretetre vágynak – ők rátok, pedagógusokra számítanak. Gratulálok az életpályátokhoz, köszönjük a gondoskodást, hogy vigyáztatok rájuk – mondta a polgármester a kitüntetés átadása előtt.

Köszönjük az elhivatottságot! - mondta Ormai István polgármester
Köszönjük az elhivatottságot! – mondta Ormai István polgármester

A díjak kiosztása után pezsgővel koccintottak a résztvevők. 

Megosztás