Pékó Gábor lett Segesd polgármestere

Javítani szeretne az önkormányzat negatív megítélésén az új polgármester, mondta az Atádhírnek. A szavazók közül minden negyedik sem vett részt az időközi választáson, mindössze 23,5 százalékos volt a részvétel tegnap.

Vasárnap a győztes a voksok 53 százalékát, 232 szavazatot kapott, a szintén független vetélytársai közül Török Katalin 131, Sára Gábor 46, Pádár Péter pedig 24 érvényes szavazatot gyűjtött be. A település 1856 választópolgára közül 437 élt a szavazati jogával, négyen érvénytelenül voksoltak. 

Fotó: Röhrig Dániel
Fotó: Röhrig Dániel

Az időközi választást az előző településvezető, a független Bencze Imre tavaly decemberi lemondása miatt írták ki.

Elsősorban az önkormányzat negatív megítélésén szeretnék javítani, amit a tegnapi szavazáson való igen alacsony részvételi arány is jelez – mondta az Atádhírnek ma reggel Pékó Gábor. – Ami igazán fontos, a járdák és az utak rendbetétele, a temetők felújítása. Ezek inkább emberi erőforrást igényelnek, mivel a 3-4 hete megszűnt közmunkaprogram éppen mától ismét lehetővé teszi közmunkások foglalkoztatását, neki tudunk állni a munkáknak. 

Segesd megválasztott polgármestere hozzátette: 40-en iratkoztak föl a közmunkára, közülük 15-öt tudnak alkalmazni, ők a falut fogják takarítani, szépíteni. Pékó Gábor hangsúlyozta, egy év alatt nem lehet csodát tenni, de amit lehet, megtesznek, és reméli, sikerült pozitívabb képet kialakítani az önkormányzatról. 

Megosztás