16 zsák szemetet szedtek az önkéntesek

Mindezt az Ámor-erdő egy 150 méteres szakaszán. A legfiatalabb önkéntes szemétszedő 7, a legidősebb 69 éves volt szombaton. Az Egészségfejlesztési Iroda március 31-re újabb alkalmat tervez.

Szombaton délutánra újabb szemétszedési akciót hirdetett az Egészségfejlesztési Iroda.

– Rengeteg szemetet találtunk az erdőben – panaszolta Bencsikné Mohari Veronika, az esemény szervezője. – Eredetileg a régi vasúti híd irányába is el akartunk menni, de arra már nem jutott idő.

Ugyanis csak az erdő mintegy 150 méteres szakaszán 16 zsák szemét gyűlt össze, ezért két hét múlva péntekre újabb szemétszedést szervez, amire szívesen lát mindenkit, akinek fontos a környezete tisztasága. Zsákokat a Netta Pannónia biztosít minden ilyen alkalomra, és ingyen el is szállítják az összegyűlt hulladékot.

– Egyértelműen ott rakják le a szemetet az emberek, ahol azt hiszik, hogy senki nem látja – folytatta a szervező. – A város szerencsére kivételesen tiszta, azzal nincs gond, de amint azt gondolják az emberek, hogy nem veszik észre, amit csinálnak, akkor máris felhatalmazva érzik magukat, hogy zsákszámra hordják ki a hulladékot az erdőbe.

Március 31-én, pénteken délután kettőre újabb alkalmat tervez az EFI.

Megosztás