Péntekig tavaszias marad az idő

A fagyos reggelek a héten már nem térnek vissza, kiskabátosan langyos, tavaszias időre számíthatunk, kevés esővel. Pénteken egy hidegfront hozhat csapadékot és némi lehűlést, de vasárnapra újra kisüt a nap.

Varjas Kornél, a Metnet adminisztrátora jelentkezik a heti előrejelzéssel:

Ha március, akkor tavasz! Ezen a héten átmenetileg belekóstolhatunk az igazi tavaszi melegbe, és csupán kevés eső várható. Kedden reggel még erősen felhős, vagy borult lesz az ég felettünk, ekkor akár még kisebb csepergő eső is előfordulhat. Később átmenetileg elvékonyodik a felhőzet, és pár órára a nap is kisüthet, majd a délután második felétől ismét bezárul a felhőzet.
Szerdán emég leinte sok lesz a felhő, és főleg reggel lehet csepergő eső, majd napközben fokozatosan felszakadozik a felhőzet, és kisüt a nap.
Csütörtökön már megpróbál a nap áttörni a felhőkön: fátyolfelhős, szűrt napos idő várható, csapadék nem valószínű, viszont várható egy gyenge légmozgás.
Egészen péntekig viszonylag kellemes tavaszi időre számíthatunk. Ezen a napon délelőtt pár órára még kisüthet a nap, majd egy hidegfront hatására északnyugat felől beborul az ég. Itt már várató egy kiadós zuhé is: a délután második felében záporeső, esetleg zivatar is kialakulhat. A front hatására az északnyugati szél is megélénkülhet.

Szombaton napos, felhős időszakok váltakozhatnak, viszont csapadék már nem valószínű.

Vasárnap szép idő várható: kevés felhő lesz az égen, és sok napsütésre számíthatunk.

Jellemző hőmérsékletek:

Kedd reggel: 6, 7 fok
Kedd délután: 13, 14 fok

Szerda reggel: 6, 7 fok
Szerda délután: 18, 19 fok

Csütörtök reggel: 5, 7 fok
Csütörtök délután: 20, 21 fok

Péntek reggel: 7, 8 fok
Péntek délután: 17, 18 fok

Szombat reggel: 3, 5 fok
Szombat délután: 12, 13 fok

Vasárnap reggel: 1, 2 fok
Vasárnap délután: 12, 13 fok

Megosztás