Őrizetbe vették a nagyatádi sofőrt

Egy 49 éves helyi lakost igazoltattak a rendőrök Nagyatádon tegnap kora reggel. Nem volt jogosítványa, mert már korábban eltiltották a járművezetéstől. Lakócsán egy másik férfi járt éppen így a nőnapon.

A segesdi körzeti megbízottak 2020. március 8-án 5 óra 35 perckor Nagyatádon igazoltattak egy 49 éves helyi lakost, aki egy személygépkocsival közlekedett. Megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezett jogosítvánnyal, mivel a hatóság eltiltotta a járművezetéstől. A rendőrök a férfit előállították a Nagyatádi Rendőrkapitányságra, ahol járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették.

A darányi körzeti megbízottak 2020. március 8-án 9 óra 49 perckor Lakócsánál igazoltattak egy 58 éves helyi gépkocsivezetőt. Megállapították, hogy a férfi nem rendelkezett vezetői engedéllyel, mivel korábban már eltiltották a járművezetéstől, ezért előállították a Barcsi Rendőrkapitányságra, majd szabálysértési őrizetbe vették. A rendőrök a sofőr ellen járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés miatt indítottak eljárást.

Somogy megyében az elmúlt hétvégén (2020. március 7-8. között) összesen hét esetben merült fel ittasság gyanúja az ellenőrzött sofőröknél. Velük szemben közigazgatási-, illetve büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt. 

Ezzel kapcsolatban a rendőrség felhívta a figyelmet: 

„Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

Balesetmentes közlekedést kíván a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság!”

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás