Piknik véradás Nagyatádon

Ingyenes strandbelépővel, gulyáslevessel és ajándékokkal várja az önkénteseket egy rendkívüli véradásra a gyógyfürdő területén pénteken a vöröskereszt nagyatádi szervezete és a kórház vérellátó osztálya.

Nagyatádon kifejezetten sok a rendszeres véradó – mondta Baricsné Jankovics Rózsa, a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete Nagyatádi Területének munkatársa. – Keddenként átlagosan 20-25 véradó jelenik meg a kórházban, a vérellátó osztályon. Ezenkívül szeretetvéradást és strandos véradást szoktunk szervezni. 

Ezúttal július 8-án, pénteken 12-16 óra között segíthetünk embertársainkon a Városi Termál és Gyógyfürdő területén (Nagyatád,  Széchenyi tér). Gulyáslevessel, sörrel, borral, egyéb ajándékokkal, valamint olyan ingyenes strandbelépővel várják a véradókat, ami a Nagyatádi Fürdők bármely létesítményében felhasználható. Csak személyi igazolványt és taj-kártyát kell magukkal vinniük.

A véradóktól 450 ml vért vesznek, egy embernek 56 naponta lehet vért adni, a nőknek évente legfeljebb négyszer, a férfiaknak ötször.

Korábbi felvétel
Korábbi felvétel

 

Megosztás