Pincékbe törtek be a taranyi szőlőhegyen

Leverték a lakatokat, befeszítették az ajtókat, így hatoltak be a pincékbe és melléképületekbe. Szerszámokat, kisgépeket és berendezési tárgyakat loptak el, összesen több mint félmillió forint értékben.

A Nagyatádi Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a három fiatal férfival szemben, akik sorozatosan követtek el vagyon elleni bűncselekményeket a taranyi szőlőhegyen.

A húszas éveikben járó vádlottak 2021 januárjában összesen kilenc sértettet károsítottak meg oly módon, hogy a lakatok leverését és az ajtók befeszítését követően behatoltak a pincékbe, illetve az azokhoz tartozó melléképületekbe, majd főként szerszámokat, kisgépeket, továbbá más, fémből készült berendezési tárgyakat loptak el összesen 552.525 forint értékben.

A nagyatádi rendőrök széleskörű adatgyűjtést követően végül azonosították és elfogták az elkövetőket, a nyomozás során elvégzett házkutatások során pedig még az ellopott értéktárgyak egy részét is megtalálták.

A Nagyatádi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, valamint pártfogó felügyelet és vagyonelkobzás elrendelésére tett indítványt.

A felhasznált fényképet a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette.
A felhasznált fényképet a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette.

Megosztás