Programok az ünnep hosszú hétvégéjén

Zenekarok, énekesek és gyerekműsorok szórakoztatják a nagyatádiakat az államalapítás ünnepén; szlalom kupa vasárnap, az NFC első hazai meccse a szezonban, és – mivel 30 fok fölötti hőség lesz végig – hűsítő strandolás.

Igazi kikapcsolódást ígér a hosszú hétvége a szokásos takarítás, mosás, főzés és kertgondozás mellett. 

Szombaton az idei bajnokságban először szurkolhatunk a város futballcsapatának: Keszei Ferenc tanítványai az idegenbeli első forduló után most a másik nagy riválissal, a Balatoni Vasassal találkoznak, ezúttal hazai közönség előtt. Közben pedig a Magyar Kupában is igyekeznek minél előrébb jutni szerdánként. Elkel tehát a biztatás.

Vasárnap 32 év után ismét Nagyatádon rendezik az Országos Szlalom Bajnokság legújabb futamát. A piactér és a Szent István park lesz a kupa helyszíne, az első futamok 11 órakor kezdődnek.

null

Hétfőn, augusztus 20-án 9.00 órakor kezdődik az ünnepség délelőtti programja. Az államalapítás évfordulóján Szent István király szobránál gyülekeznek az ünneplők. Ormai István polgármester ünnepi beszédét követően a Czindery Szépmíves Céh ünnepi műsorát tekinthetjük meg, majd az új kenyér megáldása következik. Délután 5.00 órakor Ribizli bohóc nyárbúcsúztatóján kacaghatnak a gyerekek, aztán fellép a Fürjecske Néptáncegyüttes, lesz Amazon Bloom koncert, láthatjuk-hallhatjuk Jáger Kingát az X-Faktorból, Komonyi zsuzsi operett és musical műsorát, tapsolhatunk a Tesóknak, a Kozmixnak és a Marcato Ütőegyüttesnek, 22.00 órától pedig megcsodálhatjuk az ünnepi tűzijátékot.

Mindhárom napon 31-32 fokos hőség vár ránk, igazi strandidő lesz, úgyhogy ránk fér napközben a frissülés a hűs habokban, minden bizonnyal sokan választják majd ezt a kellemes pihenést az idei nyár egyik utolsó felhőtlen hétvégéjén. 

Megosztás