Puskalőszereket találtak a Rinya-parton gyerekek

Második világháborús puskalőszereket találtak játék közben a Rinya patak partján nagyatádi fiatalkorúak. A több tucat lőszerről bejelentést tettek a rendőrségen.

Tegnap délután kaptuk a hírt olvasóinktól: lőszerekre bukkantak gyerekek Nagyatádon, a Rinya partján. A két fiatalkorú helyesen cselekedett, késedelem nélkül bejelentést tettek a helyi rendőrkapitányságon – erősítette meg az információt kérdésünkre a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. 

Több tucat II. világháborús puskalőszerről van szó. Ezekre játék közben bukkantak a 14-18 év közötti kiskorúak a patak mentén. Tegnap délután fél 3 körül tettek róla bejelentést a rendőrségen. A hatóság munkatársai a helyszínre vonultak, lefoglalták a lőszereket, majd fegyverszakértőt rendeltek ki. 

Az ilyenkor szokásos eljárás szerint lőszerrel való visszaélés miatt ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást, amely minden valószínűség szerint ezzel le is zárul, hiszen a jelek szerint évtizedekkel ezelőtt kerülhettek oda a lőszerek, jelezte a rendőrség.

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás