„Hugi, fuss!” – kiáltotta a kishúgának a megtámadott fiú

Előbb a biciklijével, majd a testével védte meg kishúgát a kutyatámadást szenvedett ötvöskónyi fiú. Ezt az édesanyja mesélte el az Atádhírnek. Gábort a pécsi gyermekgyógyászati klinika intenzív osztályán ápolják.

A 13 éves Kertész Gábort és óvodás húgát kedden támadta meg három working pit bulldog Ötvöskónyiban az óvodához közeli parkban. A fiú súlyos végtagsérüléseket, valamint fejsérülést szenvedett. A szemtanúk szörnyűségekről számoltak be. Az egész falut megrázta az eset. Többen elmondták: régóta félnek a harci kutyáktól és az utcán kóborló ebektől is. A tragikus ügyben hivatalosan először a polgármester vállalta a nyilvánosságot: viszonylag kevés eszköz van a jegyző kezében, mondta, azokkal igyekeztek élni, például a kóbor kutyákat elvitetni, illetve ellenőrizni az ebtartás körülményeit. Ám hamarosan kiderült a kormányhivatal Atádhírnek küldött írásbeli válaszából: a kutyák nem voltak beoltva veszettség ellen, még chippel sem jelölték meg azokat. Aztán megszólalt a támadó kutyák gazdája is: azt mondta, részben felelősnek érzi magát, de szerinte nem az ő hibájából szöktek el az állatok.

Időközben Gábort át kellett szállítani a kaposvári kórház traumatológiai osztályáról a pécsi gyermekklinikára. Az ötvöskónyi óvoda munkatársai pedig adománygyűjtést indítottak, hogy segítsenek a bajba jutott családon. Egyebek között azért, hogy az édesanya rendszeresen tudja látogatni a fiát.

Gábor állapota jelenleg stabil, de az orvosok szerint ilyenesetekben az első hét kritikus, még bármi történhet – mondta az édesanya, Mester Piroska. – Már három műtéten átesett, minden második napon altatják és elvégzik ezeket a bevatkozásokat. Tulajdonképpen a sebeit tisztítják, nehogy elfertőződjenek. 

Piroska azt is elmondta, hogy óvodás kislányát is figyelik, de őt nem harapták meg a kutyák. A ruháján lévő vér a testvéréé volt. 

Gábor elmesélte nekem, hogy mi történt – mondta az édesanya. – Először a biciklijével védte a kishúgát, aztán amikor a három kutya ellen már ez sem segített, akkor azt kiáltotta: hugi, fuss! A kislány ugyanazon az útvonalon futott vissza, amelyiken elindultak, sírva, lélekszakadva, az egyik falubeli férfi fogta meg.

 

Megosztás