Rendhagyó évzáró az Ady Endre gimnáziumban

Az egyes évfolyamok tanulói külön idősávokban vettek részt egy-egy zártkörű évzáró- és bizonyítványosztó ünnepségen. A ballagókat nem számolva 13 osztály fejezte be az idei rendhagyó tanévet.

Véget ért a tanév a középiskolákban is: ma osztották ki a bizonyítványokat az Ady Endre gimnázium és szakgimnáziumban – ezúttal személyesen találkozhattak a diákok egymással és a tanáraikkal. Rendhagyó, a szociális távolságtartásnak leget tevő tanévzáró ünnepség(ek)et tartottak: egymástól távol eső termekben, különböző időpontokban jelentek meg az egyes évfolyamok diákjai az iskolában: 8-kor jöttek a hetedikesek és nyolcadikosok, 9 órakor a kilencedikesek, 10 órakor a tízedikesek, 11 órakor pedig a tizenegyedik évfolyam tanulói. Csaknem 500 diák, 5 gimnáziumi és 8 szakgimnáziumi osztály fejezte be ezt az igencsak kihívásokkal teli tanévet.

Mivel néhány héttel ezelőtt még nem lehetett tudni, hogy egyáltalán látogatható lesz az iskola, ezért az idei digitális oktatás szellemében – ahogyan arra a ballagáskor és az általános iskolák évzárójakor is láttunk már példát – egy virtuális tanévzáró ünnepséggel, azaz egy videóval is készültek a diákok. A 10/D készített egy kisfilmet erre az alkalomra, mely reggel 8 órától volt megtekinthető az iskola weboldalán.

A tanévzáró során az osztályok tagjai saját tantermükben vehették át osztályfőnöküktől a bizonyítványokat és a kiváló tanulmányi eredményért, közösségi munkáért járó jutalmakat.  Mindegyik évfolyamot Cseh Tamás igazgató is meglátogatta. Néhány szóval elbúcsúztatta őket és lezárta számukra a tanévet. Bár a digitális oktatást sikeresnek ítélték, a tananyagoknak így is voltak nem teljesíthető elemei, így ezek a követező tanévre csúsznak át. Ezért az igazgató beszédében humorosan egy híres Churchill mondást idézve felhívta a diákok figyelmét arra, hogy kihívásokkal fog kezdődni a következő tanév.

Fotók: Röhrig Dániel

Megosztás