Rendőrségi tanácsok a temetőlátogatáshoz

A rendőrség idén is fokozott figyelmet fordít a megemlékezés nyugalmát veszélyeztető bűncselekmények és közlekedési balesetek megelőzésére. A hatóság tanácsokkal látta el a megemlékezőket.

A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy mindenszentek és a halottak napja körüli időszakban, amikor sokan látogatják a temetőket, gyakran fordulnak elő a temetők környékén gépkocsifeltörések, kerékpárlopások, illetve megszaporodik a temetői lopások száma is.

  • A temetőben a táskát és egyéb értékeket egy pillanatra se hagyja őrizetlenül!
  • Ne vigyen nagyobb összegű készpénzt, értéket!
  • Ha kerékpárral, vagy gépjárművel érkezik, lehetőség szerint a kijelölt és kivilágított parkolót vegye igénybe, a járművet gondosan zárja le/be, az utastérben értéket ne hagyjon!
  • Az idős rokonokat, szomszédokat kísérjék el a temetőbe, így jobban tudnak egymás biztonságára, értékeire vigyázni!

Kiemelték, hogy lassabb haladásra kell számítani a megnövekedett forgalom miatt, illetve minden esetben vegyék figyelembe az időjárási, látási és útviszonyokat. Kérik, hogy a gyalogosokra különösen figyeljenek.

A közleményüket azzal zárják, hogy a megemlékezés méltóságának megőrzése érdekében, hogy legyenek körültekintőek, vigyázzanak értékeikre, tartsák be a közúti előírásokat és tanúsítsanak türelmet a közlekedésben résztvevőkkel szemben, hogy a hétvége valóban a kegyeletről és az élet tiszteletéről szóljon.

A nagyatádi temetők meghosszabított nyitvatartással várják a megemlékezőket:

2022. okt. 29-okt. 31., szombat-vasárnap-hétfő: 7.00 – 20.00 óra

2022. nov. 1., kedd: 7.00 – 21.00 óra

(Nyitókép: Röhrig Dániel)

Megosztás