Ripityára törte az autót a szarvas Lábod mellett

Az olvasóinktól kapott hír szerint ma este fél 6 előtt történt a baleset a 68-as számú főúton Lábod és Mike között. Az ütközésben az autó sofőrje, egy atádi fiatalember megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Frissítés 20.38 órakor:

A balesetet szenvedett második autó vezetője megosztotta velünk a történteket. Mint írta, az előtte haladó Hondával való ütközés következtében a szarvas felrepült kb. 3-4 méter magasra, és az ő autóját beterítette vérrel. Ő a kocsijával kikerülte a Hondát, és az árokparton sikerült megállnia. Nem rántotta el a kormányt. A Honda, sajnos totálkáros lett. Az ő autójának az egyik oldali futóműve, illetve a lökhárító és a sárvédője sérült, neki, szerencsére nem esett baja.

Egy további helyesbítés: az érintett útszakasz nem a 68-as főút része.

A helyszínen tartózkodó olvasónk beszámolója szerint soha nem látott még ennyire összetört gépkocsit vadelütés nyomán.

Gyakorlatilag letépte az autó tetejét. Az ezüst színű Honda teljesen összetört, de még a mögötte érkező másik kocsi is megsérült, arra vágódhatott föl az állat. Úgy tudom, a Honda sofőrjét fejsérüléssel vitték a kórházba – számolt be név nélkül nyilatkozó olvasónk.

Érdeklődésünkre a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálatán elmondták: Mike felől érkeztek az autók Lábod irányába, amikor az első személygépkocsi elütött egy gímszarvast, aminek a teste a másik autóra zuhant, vérbe borította annak a szélvédőjét. Vélhetően ettől megijedhetett annak a sofőrje, félreránthatta a kormányt, így került az árokba az autó. Az első gépkocsi vezetője könnyű sérülést szenvedett az elsődleges információink szerint, de a fejsérülése miatt további kivizsgálásra kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Időközben egy még súlyosabb balesetről is hírt adott a rendőrség. Eszerint személyi sérüléses közúti közlekedési baleset miatt teljes pályás útlezárás van érvényben Mernye külterületén.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2019. október 28-án 16 óra 40 perc körül az R67-es számú főútvonal 58. kilométerszelvényében – eddig tisztázatlan körülmények között – két személygépjármű ütközött össze. A baleset következtében négy személy súlyosan, további egy személy könnyebben megsérült, orvosi ellátásuk jelenleg is folyamatban van. Az érintett útszakaszt a rendőrök a helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes szélességben lezárták, kerülni Mernyénél és Mernyeszentmiklósnál a régi 67-es főút vonalán lehet.

Megosztás