RKC: ifista fiúk arannyal felérő ezüstje

Végre a csapattagok nyakába akaszthatták a jól megérdemelt ezüst érmet! A fiúk még az előző szezonban harcolták ki maguknak a második helyezést, az érmeket azonban technikai okok miatt csak most tudták átadni.

Technikai okokból kifolyólag az érmek csak a nyár elején kerültek a klubvezetéshez, abban az időszakban, amikor a csapat játékosainak nagy része már megkezdte a nyaralást, vagy éppen a nyári munkát, ezért az érmek átadására az előző héten, szombaton lejátszott hazai mérkőzést követően került sor.

A Rinyamenti Kézilabda Club III. osztályú férfi ifjúsági csapatának nevezése körül nagy kérdőjelek mutatkoztak a tavalyi, 2017/2018-as szezonban. Még a kezdés előtti hetekben is alakulófélben volt a játékos keret és edző személyének kérdése, azonban a megújuló csapat remek évadot futott, s nagyszerű mérleggel, arannyal felérő ezüstérmet szerzett a Jeszencsák- alakulat.

– Hogyan értékeled a tavalyi szezont?
– Azt gondolom a csapat szereplése kellemes színfoltja volt az Rinyamenti Kézilabda Club előző évadban való teljesítményének, már csak azért is, mert a rajt előtt a reális célokat latolgatva nem kalkuláltunk a medálszerzés lehetőségével.
Tizenhat győzelemmel, négy döntetlennel, és csupán két vereséggel ezüstérmes lett a csapat – erre a kezdés előtt történtek, és a váratlan megbízás tükrében aligha számított bárki is. Hogy élted meg az elmúlt szezon tíz hónapját?
Annak ellenére, hogy mind az edzések, mind pedig a mérkőzések alkalmával voltak könnyebb és nehezebb pillanataink minden percet ajándéknak gondolok, amit a fiúkkal tölthettem! A csapat, a meglévő nagyatádi fiúk mellé, szinte az utolsó pillanatokban verbuválódott össze. Mindenki átérezte ezt a nehéz helyzetet, a játékosok igyekeztek ismerkedni egymás játékával a pályán, közülük többen is, többször is úgy szerepeltek egymás mellett a bajnoki mérkőzéseken, hogy sok idő és türelem kellett az összeszokáshoz, és ráadásként én is új voltam számukra.

– A szezon utolsó mérkőzésére, az „arany rangadóra” úgy utazhatott el Kalocsára, hogy jó esélyete volt megnyerni a bajnokságot, hiszen a Kalocsai KKC-t itthon 12 góllal megvertétek, innen visszatekintve mit gondolsz erről az összecsapásról?
– Valóban nagyon közel voltunk a bajnoki címhez, de elbuktuk az ezt eldönteni hivatott utolsó mérkőzésünket. Ennek ellenére, így utólag nincs bennem hiányérzet, mert mint minden egyes mérkőzésen, úgy a döntőn is mindent megtettek a fiúk. Minden mérkőzésen nagybetűs csapatként voltak képesek küzdeni egymásért, a győzelemért, és sosem adták fel! Akkor ennyi volt benne, a védekezésünk rendben volt, viszont elöl teljes rövidzárlat a kapura lövések tekintetében, talán a hazai közönség keltette hangzavar is szokatlan volt számunkra, vagy túl nagy volt a tét.

– Mik voltak a szezon pozitívumai és mik a negatívumai?
– Kellemes meglepetés volt számomra, hogy több alkalommal is, taktikus játékkal és óriási küzdeni akarással képesek voltunk a miénknél erősebb, jobb formában lévő csapatok ellen bravúros győzelmeket aratni. Többek között ide lehet sorolni a bajnokcsapat fölött aratott tizenkét gólos győzelmünket.
Negatívumként azt emelném ki, hogy alkalmanként többet vártam volna az edzés látogatottságtól és munkától. Előfordultak olyan jellegű távolmaradások melyeket nem lehetett indokoltnak nevezni, és olyan edzések melyeken több energia-befektetést vártam volna.

– A játékoskeretben milyen változások történtek az idei szezonban, milyen helyzetben van most a csapat?
– A tavalyi keretből három meghatározó játékosunk „kiöregedett”, egy rendkívül jó balkezesünk a fővárosba költözött, egy pedig Nagykanizsára igazolt. Helyükre Csurgóról érkeztek ketten, és egy korábban Nagyatádon kézilabdázó játékos visszatérésére számítunk, de sajnos ő még egy műtét utáni rehabilitáció fázisában készül a majdani játékra. További három játékosunkat különböző jellegű sérülések miatt, nélkülözni vagyunk kénytelenek. A jelenlegi, bevethető játékosaink közül pedig többen is vidéken folytatják felsőfokú tanulmányaikat, ebből kifolyólag jelenleg meglehetősen nehéz helyzetben vagyunk, de úgy érzem, mindenki igyekszik ebből a lehető legjobbat kihozni.

A 2017/2018-as szezonban ezüstérmet szerző csapat tagjai:
Arany Dániel
Bogdán Bálint
Czene Benjamin
Csomós Domonkos
Csonka Patrik
Erdelecz György
Gresa Márió
Haracsi Barna
Horváth Dávid
Horváth Dominik
Jancsik Ákos
Karsai Gábor
Lukács Dávid
Magyar Barnabás
Miháldinecz József
Németh Kristóf
Németh Péter
Papp Máté
Zachariás Márton
Edző: Jeszencsák Edvin.

Megosztás