RKC: nem várt győzelem hazai pályán

Felnőtt férficsapatunk alaposan felborította a papírformát! A fiúk a hétvégén a nagykanizsai csapatot fogadták. Bár senki nem számított győzelemre, mégis sikerült végig megtartani a vezetést, és megszerezni a két pontot.

Beszámoló a felnőtt férfi csapat hétvégi mérkőzéséről – Vörös Sándor összefoglalója alapján. Részletekért látogasson el a http://www.rkcnagyatad.hu/ weboldalra!

NBII DÉL–NYUGAT 2017/2018 – 15. FORDULÓ
Rinyamenti KC – Nagykanizsai Izzó SE
26 – 23

Március második szombatján jutottunk el oda, hogy a 2018-as esztendő addigi legnehezebb mérkőzése várjon a bronzéremért harcba szálló együttesünkre, amely a másodosztályú terveket szövögető piros–kékkel szemben nem számított favoritnak, de a hazai pálya mindenképpen mellette szólt. A nagyatádi esélyeket azonban lényegesen csökkenthette az a három tény, miszerint a tizenhárom mérkőzésen 92 találatot jegyző, ezzel a házi góllövőlistát vezető Gelencsér Lászlóra, valamint a védekezésben alapembernek számító Varjas Péterre, ráadásképpen pedig Jancsik Bencére sem számíthatott Takács László.

Csapatunk remek játékkal rukkolt ki, s előnyét fokozatosan növelve a 17. minutumban már 11–5-re vezetett! A nagykanizsaiak a következő kettő percet azonban 4–0-ra abszolválták, így pedig nagyon rövid idő alatt visszajöttek a meccsbe. A szünetig hátralévő periódusban kettő és négy gól között ingadozott a különbség, de ami a legfontosabb, hogy a mieink nem adták ki kezükből az előnyt, s féltávnál 16–14-s részeredményt rögzíthettünk.

Borult a papírforma, győzelem a Kanizsa ellen! - Fotó: Röhrig Dániel
Borult a papírforma, győzelem a Kanizsa ellen! – Fotó: Röhrig Dániel

A második játékrész elején minden ott folytatódott, ahol a felek abbahagyták, majd a vendégek 20–16 után újfent felkapaszkodtak, s hét perc alatt mínusz egyig zárkóztak. Ekkor még negyedóra volt hátra a találkozóból, amely kis ideig ismét háromesélyessé vált, de Kozics László és Horváth Richárd góljai a legjobbkor jöttek. Együttesünk ezután megfontolt játékkal, hosszú lefolyású támadásokkal operált, mindeközben az előny stagnált, sőt nyolc minutummal a vége előtt négygólosra duzzadt.

Az utolsó percre kanyarodva a lelátón felzúgott a “Szép volt fiúk! Szép volt fiúk!” rigmus, s bár a mérkőzés utolsó két gólját a vendégek jegyezték, mindez nem árnyékolta be játékosaink és a nagyatádi tábor hangulatát. Röviden összefoglalva elmondható, hogy erre nem sokan számítottak, de csapatunk teljesen megérdemelt győzelmet aratott az NBI/B-be igyekvő, jóval esélyesebbnek tartott dél–zalai vendégek felett.

– Szép számú közönség előtt szerettünk volna egy jó kis mérkőzést játszani a feljutásra esélyes nagykanizsaiakkal. Az előjelek meglehetősen rosszak voltak, hiszen alapvetően is két játékosunk hiányzott, ráadásul kevéssel a találkozó előtt dőlt el, hogy Jancsik Bencére sem számíthatunk, így átlövő hiányban szenvedve Kiss Miklós jelentette a kényszermegoldást. Mint utólag kiderült, ez a kényszer szülte helyzet jól sült el, ráadásul a jobb oldalon Bojtor Dávid kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Remekül kezdtük a meccset, a védekezésünk rögtön az elején nagyszerűn összeállt, ebből profitálva sikerült könnyebb gólokat is szereznünk. A vendégek azonban nem adták olcsón magukat, folyamatosan kapaszkodtak, zárkóztak fel ránk, így végül kétgólos előnnyel térhettünk szünetre. A második félidőben felváltva estek a gólok, majd egy jó szériának köszönhetően 20–16-ra megléptünk. A folytatásban hosszú lefolyású támadásokat és kemény védekezést kértem, nem titok, a megnyugtató előnyünk megtartása volt a cél, s mindezt maximálisan meg is valósította a csapat. A véghajrában egy négyperces kiállítás ugyan sanszot adott a vendégeknek, de szerencsére óriásit küzdve sikerült megszereznünk az előzetesen nem várt győzelmet. Gratulálok a fiúknak, egyúttal köszönjük a közönség biztató támogatását! – mondta az atádiak játékos-edzője, Takács László, aki maga is kivette a részét a győztes mérkőzésből.

– Először is gratulálok a nagyatádi csapatnak, ellenfelünk a játék minden elemében fölénk nőtt. Sem támadásban, sem az első félidőben védekezésben, sem lerohanásban nem tudtuk nemhogy maradandót alkotni, de még olyan alapot sem kialakítani, ami egy feljutásért küzdő csapatnál elvárható lenne. A hazaiak magasan felülmúltak bennünket győzni akarásban és hozzáállásban is. Úgy gondolom, néhány játékosom elhitte, hogy a bab is hús, ezzel együtt elég felmenni a pályára és megnyerjük a meccset. Mindettől függetlenül nem változott semmi, igaz, az előnyünk valamelyest csökkent az üldözőkhöz képest, de a sorsunk a saját kezünkben van. Bízom benne, hogy a játékosaim tanulnak a hibákból és elfogjuk érni a céljainkat. – értékelte a mérkőzést a vendégek mestere (egyben a nagyatádi együttes egykori edzője), Madarász Péter.

 

IFJÚSÁGI III. OSZTÁLY DÉL–NYUGAT 2017/2018 – 15. FORDULÓ
Rinyamenti KC – Nagykanizsai Izzó SE
22 – 22

A felnőtt csapat mérkőzését megelőzően az ifista fiaink is a küzdőtérre léptek. Ők szintén a kanizsaiak utánpótlását látták vendégül. A szoros küzdelem az utolsó percig kiélezett maradt. Bár a félidőre egy gólos előnnyel vonult le a kanizsai együttes, a végeredmény alapján a felek nem bírtak egymással: döntetlennel zárult a mérkőzés.

– Tudtuk, hogy egy nehéz, de ezzel együtt egy jó és küzdős mérkőzés vár ránk, a Nagykanizsai Izzó SE egy fizikálisan és taktikailag is jól felkészített csapat. A tavaszi első fordulóban nyújtott remek szereplésünket követően, sajnos meccsről–meccsre gyengült a csapat teljesítménye, így meglehetősen nehéz helyzetben, vagy azt is mondhatnám, hogy a gödörben tartózkodva léptünk pályára a bajnokság egyik legerősebb csapata ellen. A legnehezebb feladat a fejekben való rendrakás volt. Visszagondolva a mérkőzés pillanataira ez maximálisan sikerült. Mindenki a lehető legjobb formáját és harcmodorát igyekezett mutatni a pályán, melynek köszönhetően egy rendkívül éles, ki–ki mérkőzésen sikerült itthon tartanunk egy pontot. A véghajrá döntő pillanataiban sajnos több ziccert elhibáztunk, de szinte minden gól nélküli támadásunkat sikerült kijavítanunk egy–egy rendkívül kemény és koncentrált védekezéssel, vagy egy–egy bravúros kapusteljesítménnyel. Annak ellenére, hogy ismét több fehér színű hajszállal tértem haza, azt kell mondanom, hogy egy nagyon élményszerű és színvonalas mérkőzést sikerült valóra váltanunk, melyhez mind a Rinyamenti KC, mind pedig a Nagykanizsai Izzó SE csapatát nagybetűs dicséret illet! Gratulálok fiúk, remek teljesítmény és csapatmunka volt! Köszönjük a nézőtéri biztatást! – értékelt a hazaiak edzője, Jeszencsák Edvin.

 

Megosztás