Rókaeleséggé válnak a kidobott kiscicák

Már öt kidobott kismacskát talált a bodvicai temetőben egy idős hölgy. Közülük kettő a rókák martalékává vált. Felháborítónak tartja a gazdák szívtelenségét. Most az utolsó mentett cicusnak keres szerető gazdit.

Ilona néni szerint a kicsiket valaki szádékosan viszi a sírkertbe. Oda ugyanis bejáratosak a rókák. Azok rövid idő alatt végeznek a kölykökkel.

Két évvel ezelőtt a bodvicai temetőbe mentem az egyik sírhoz – mesélte Ilona néni. – Egy férfi három kiscicát etetett, aztán végül otthagyta őket. Egy kis vörös és két cirmos volt. A kölykök nemsokára már körülöttem keringtek oltalomért. Nehéz szívvel indultam haza. A lelkiismeretem viszont nem hagyott nyugodni.

Így a rokonához fordult, akivel visszamentek, ám már csak két kicsit találtak. A vöröske valószínűleg egy róka áldozatává vált. A sírkert ugyanis csak részben van körbekerítve, és feljárnak oda a rókák a Rinyától. A két kistestvért viszont elhozták, majd hirdetés útján gazdát találtak nekik.  Idén november elején a temetőben ismét macskasírásra lett figyelmes Ilona néni. Két fekete-fehér foltos cicus a temető bokrában, éhesen, szomjasan, fázva várta az estét. Többen le is fotózták a riadt szőrgombócokat, ám senki nem tett értük többet. Az idős asszonyt pedig újra cselekvésre ösztönözte a jó lelke. Másnap a szakadó esőben egy dobozzal tért vissza hozzájuk, de közülük már csak egyet tudott megmenteni és hazavinni. Otthon ennivalót kapott a töpörtyű, és élvezi a hölgy szeretetét, ám felelős gazdira vár. Cirmóka nevet kapta ideiglenes befogadójától. Három napig hirdetette a képújságban, de senki nem jelentkezett a kis túlélőért.

Ilona néni még egy kis történetet is írt a négylábúak szemszögéből:

Nem tudom hol születtünk, mikor, csak azt éreztük, hogy egy borzalmas, hideg, esős éjszakán, gonosz állatkínzó magunkra hagyott bennünket a bodvicai temetőben. Az esőben áztunk-fáztunk, remegve sírtunk, és csak sírtunk egész éjjel. Ezt hallotta meg a ravasz róka, aki megölte a testvéremet. Féltem, menekültem, hogy én leszek a következő. Szerencsére az esős éjszaka után a sors küldött egy állatbarátot, aki megmentett és hazavitt. Hát így menekültem meg a róka karmai közül.

Jelenleg Cirmóka még mindig szerető gazdit keres neki, a következő telefonszámon lehet utána érdeklődni: 30/425-7111

Utolsó soraiban a hölgy egyébként ezt írta: „üzenem az állatkínzónak, hogy ne derüljön ki a holléte, mert …!

 

Megosztás