Romák és rendőrök rúgták a bőrt

A sportcsarnokban három nemzetiségi önkormányzat, illetve három rendőrkapitányság képviseltette magát a II. Roma-Police Futballtornán.

– Már két éve is volt egy ilyen, mert fontos, hogy a közösségek megismerjék egymást, eltöltsünk egy szép napot, együtt ebédeljünk. Somogyban jó nemzetiségi önkormányzatok együttműködése a rendőrséggel, élő kapcsolatot ápolunk egymással – fogalmazott Ignácz János, a Nagyatád Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke.

A barátságos megmérettetésre három rendőrkapitányság, a nagyatádi, a barcsi és a kaposvári érkezett labdarúgócsapattal, illetve a környékről három nemzetiségi önkormányzat állított csapatot: a belegi, a somogyszobi és a kutasi.

Nem ez volt az első ilyen rendezvény, már két éve is összejöttek játszani a romák és a rendőrök, és hagyományt szeretnének teremteni.

– Példaértékű dolog kezdődött közöttünk, partnerek vagyunk és minket is partereknek tekintenek – mondta Ignácz János.

A délelőtt folyamán csaknem három órán át fociztak a felek, majd egy közös ebédet követően délután háromig tartottak a húszperces mérkőzések. Az első helyet végül a Kaposvári Készenléti Rendőrség szerezte meg, míg második a Nagyatádi Rendőrkapitányság lett, a harmadik helyen a Barcsi Rendőrkapitánység végzett. Negyedik lett Beleg Község Roma Nemzetiségi Önkormányzatának csapata, az ötödik helyen a kutasiak, hatodikként pedig a somogyszobiak végeztek.

Simon Milán, a Kaposvár játékosa lett a gólkirály, a legjobb kapust a barcsiak tudhatták magukénak Balogh Richárd személyében, míg a legjobb mezőnyjátékos a Nagyatádi Rendőrkapitányság állományának tagja, Butor Balázs lett.

A záróbeszédben elhangzott: remélik, hogy jövőre is, és még sokáig meg tudják rendezni ezt a tornát, akár több résztvevővel is.

Megosztás