Segesdi önkéntes tűzoltók: Armageddon van

Helyszíni fotókon mutatjuk az özönvíz által elmosott települést, a helyi önkéntes tűzoltók megfeszített mentési munkáit és a víz alá került főúton rekedt autósokat.

Percenként kapják a segítséget kérő hívásokat a helyi önkéntes tűzoltók. Elmondásuk szerint a mélygarázsokba betörő víz mindent visz: hűtők, fagyasztók, gépkocsik, kazánok, élelmiszerek állnak a víz alatt. A javakat igyekeznek menteni a rendelkezésükre álló két szivattyúval. Életveszélyben nincs senki. A 68-as úton egy személyautó belehajtott a tóvá mélyült vízbe, onnan a böhönyei önkéntes tűzoltók mentették ki az utasokat.

Jelen pillanatban Segesd egyik irányból sem közelíthető meg, Nagyatád felől alámosta az utat az eső, ezért járhatatlan. Böhönye felől a Rinya-hídnál ugyanez a helyzet, ez egyébként már évek óta visszatérően komoly gondokat okoz: a patak vízelvezetése nem megoldott, minden nagyobb esőzéskor kiönt a víz, ismertették a helyzetet az önkéntes tűzoltók. Egyébként kilencen dolgoznak jelenleg is a faluban, a két szivattyún kívül kézi szerszámokkal igyekeznek menteni, amit tudnak. Más mentőegységek egyelőre nem tudnak segíteni, magunkra vagyunk utalva, tették hozzá.

Időközben egy újabb fakidőléshez hívták Segesden a tűzoltókat, egyébként pedig az egész járásból, sőt, Dél-Somogyból folyamatosan érkeznek a segítségkérések, elsősorban vizet kellene szivattyúzni. A megyei katasztrófavédelem sajtóügyeletén elmondták: Böhönyén egy kerítésbe kapaszkodó biciklist kellett menteni, mert a vízbe hajtott, és a vízfolyás miatt nem tudott kijönni onnan.

 

Megosztás