Sikkasztott a nagyatádi kamionsofőr és két társa

Egy barkácsáruháznak szállított járólapokat, azokból loptak el 60 dobozzal. Kiderült, korábban is sikkasztottak már így építőanyagokat, ezeket egy másik nagyatádi férfinak adták el. Az orgazdát is elkapták a rendőrök.

A Nagyatádi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya sikkasztás miatt indított büntetőeljárást egy 39 éves kamionsofőrrel és két társával szemben.

Az ügy adatai alapján a három feltételezett elkövető 2020. június 16-ára virradó éjszaka egy barkácsáruháznak szállítmányozó teherautó rakományát tizedelte meg. A sofőr az előre megbeszélt pihenőhelyen a teherautóval félreállt, ahol társai – egy 42 éves férfi, és egy 40 éves nő – egy másik járműbe pakoltak át több csomag nagyértékű járólapot.

A rendőrök még a kora reggeli órákban elfogták mindhárom személyt. Lakóhelyeiken házkutatást tartottak, melynek során megtalálták az elkövetéshez használt járművet, benne a 60 doboz ellopott járólappal. A nyomozók a nagyatádi K. Balázst, Sz. Ferencet és K. Krisztinát sikkasztás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Az eljárás során adat merült fel arra vonatkozóan, hogy a feltételezett elkövetők hasonló módon már korábban is tulajdonítottak el járólapokat, melyeket egy 45 éves helyi férfinak értékesítettek. Az egyenruhások a felvásárló lakóhelyén tartott házkutatás során további közel 70 dobozzal találtak a lopott építőanyagból. A nyomozók Gy. Istvánt orgazdaság vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Megosztás