Somogy gyorshajtóinak harmadát a Nagyatádi Rendőrkapitányság mérte be

24 órás sebesség-ellenőrzést tartott a rendőrség pénteken és szombaton. Országosan 6053 sebességtúllépőt mért be a rendőrség, Somogyban összesen 130-at.

A Speedmarathon lehetséges helyszíneit az állampolgárok javaslatai alapján állították össze, amelyek közül a helyi adottságokat, valamint a közlekedésrendészeti elemző munka eredményeit figyelembe véve a vármegyei rendőr-főkapitányságok kijelölték az ellenőrzések helyét.

Somogyban 53 helyszínen mérték 24 órán át minden elhaladó jármű sebességét. A járásban két traffipaxszal találkozhattak az autósok, közülük egy Nagyatádon mért a Petőfi utca 70. előtt.

A rendőrség közzétette az országos akció eredményet: az akció során az 6053 gyorshajtót szűrtek ki, közülük Somogyban csupán 130-at.

Megkérdeztük a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikáció Szolgálatát a nagyatádi adatokkal kapcsolatban. Válaszukban azt írták:

A Speedmarathon végrehajtása során a vármegye területén kollégáim összesen 130 gyorshajtóval szemben intézkedtek, amelyből 46 járművezetőt a Nagyatádi Rendőrkapitányság területén szűrtek ki. A 24 órás sebességellenőrzést megelőzően Roadpol Speed ellenőrzés is volt a vármegyében 2023. április 18-19. között, akkor 220 sebességtúllépőt regisztráltak, közülük 35 sofőrt Nagyatádon és vonzáskörzetében vontak intézkedés alá.

(A nyitókép illusztráció.)

Megosztás